Nautika opšta... > Regate, druženja, susreti...
ZAJEDNO SMO JAČI ! Elem: Kako da Ružno pače postane Labud - prepravke čamca od aluminijuma
zorter:
Ne znam koliko se to puta desilo, ali jednom sam i ja video !!! :taunt: :yahoo:
Zoran Marinković:
:good:
Jedno pitanje...(možda je glupo...)
Kod poteznice jedino može da pukne opruga ili da se otkine kanap...???
Meni je na mom Johnsonu pukla opruga, otvorio sam sklop - skratio oprugu i sve vratio
na svoje mesto. Nisam ni pokušavao da tražim majstore ili novi sklop. :dance1: Evo već će i druga
sezona proći sa dorađenom oprugom bez nekih problema..
Da li se zna tačno šta je kod Lazinog motora :suicide:
zorter:
Imenjace, sve je otvoreno i pregledano.
Opruga citava, klinovi na svom mestu, centralni sraf zamenjen, postavljene dve kontramatice. Na izgled je sve u redu, ali kad se postavi na motor i potegne kanap..... kanap nece da se vrati u pocetni polozaj iako je feder nategnut do kraja. Kod ponovnog otvaranja, ustanovljeno je da feder nije iskocio iz lezista ali ne vraca kanap. Verovatno je, usled "zamora materijala" izgubio svoja svojstva i nema "snage" da vrati kanap. A posto Laza ne zna sam da popravi taj kvar, najsigurnije mu je da kupi novu poteznicu i resio je problem.
Zoran Marinković:
:agree:
Da li ploče možda stežu oprugu, ili je opruga suva (nepodmazana)...
Nekako mi je teško da poverujem da opruga baš toliko izgubi na snazi... :superstition:
njegos68:
--- Citat: Zoran Marinković 08, 08, 2011, 22:21:33 posle podne --- :agree:
Da li ploče možda stežu oprugu, ili je opruga suva (nepodmazana)...
Nekako mi je teško da poverujem da opruga baš toliko izgubi na snazi... :superstition:
--- Kraj citata ---
I meni je nemoguće to što Zorter kaže.. :sorry: Možda ste zaboravili neku podlošku,pa je prezategnuto.. Ali zamor materijala.. :nono: :nono: :nono:
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju