E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..

Prohrom ograda-potreban savet

(1/3) > >>

Izmir:
Pozdrav,
evo jedne muke od muka koja me muci (a sta bi drugo muka radila), pa mi treba savet.

Dakle, u kabini na onom nebu (svodu, canvasu) vec kako ga ko zove postoje znakovi curenja i tamne mrlje na mestima gde su na pramcu iznad prisrafljeni nosaci prohromske ograde.
Kada sam malo bolje zagledao same nosace (oznaceni na slici), vidim da su popucali, i pretpostavljam da su zbog vremena (15g) i vode korodirali i propustili vodu unutra.
E sad, da li je velika zeza zameniti te drzace, i sta da radim sa postojecim rupama od srafova (pretpostavljam da i srafovi nisu u sjajnom stanju) da li je potrebno gitovati ih ili staviti neke tiple ili sta vec? Da li recimo samo da odem do Grosinoxa pokupujem i zamenim ili ipak prepustim taj posao nekom sposobnijem od mene?

Takodje, ostaje problem ciscenja tog svoda kabine - cime ga ocistiti? probao sam sa onim cudima za pranje tepiha ali osim upale misica nisam dobio znacajnjiji rezultat.

Hvala svima na pomoci!

Vuk:
Probaj dubinsko čišćenje u perionici, neće puno koštati, a izgledaće kao novo.

Zoran Marinković:
 :smile:

Ako su šrafovi i držači od inoxa - nisu sigurno propali. Može samo da propadne materijal "plafona" kabine !

Moglo bi se pokušati sanacija na sledeći način :

- Odvrnuti sve šrafove i skinuti nosače, pogledati da li nema neka pukotina , ako nema - očistiti površine koje naležu, naneti                        kvalitetnogsilikona na mestu ispod nosača ograde i uvrnuti šrafove ALI NE SKROZ DO KRAJA  nego samo na 1-2 mm od kraja. Kada se silikon osuši (sutradan) doteći sve šrafove ali postepeno i ravnomerno.

Ako šrafovi nisu bili od inoxa, iste baciti i uzeti nove (eventualno malko deblje)
i opet uraditi na opisan način, silikon će mnogo bolje zaptivati nego da ga svežeg stegnete.

Izmir:

--- Citat: Vuk  23, 07, 2011, 14:11:53 posle podne ---Probaj dubinsko čišćenje u perionici, neće puno koštati, a izgledaće kao novo.

--- Kraj citata ---

Tnx, mislio sam o tome, jedino me brine da li ce se odlepiti od "plafona"?

Izmir:

--- Citat: Zoran Marinković  23, 07, 2011, 17:55:10 posle podne --- :smile:

Ako su šrafovi i držači od inoxa - nisu sigurno propali. Može samo da propadne materijal "plafona" kabine !

Moglo bi se pokušati sanacija na sledeći način :

- Odvrnuti sve šrafove i skinuti nosače, pogledati da li nema neka pukotina , ako nema - očistiti površine koje naležu, naneti                        kvalitetnogsilikona na mestu ispod nosača ograde i uvrnuti šrafove ALI NE SKROZ DO KRAJA  nego samo na 1-2 mm od kraja. Kada se silikon osuši (sutradan) doteći sve šrafove ali postepeno i ravnomerno.

Ako šrafovi nisu bili od inoxa, iste baciti i uzeti nove (eventualno malko deblje)
i opet uraditi na opisan način, silikon će mnogo bolje zaptivati nego da ga svežeg stegnete.

--- Kraj citata ---

svaka cast na odgovoru! Hvala puno!

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju