Nautika opšta... > *** Grupa Gradjana Moja Ladja ***

Udruzenje gradjana "Moja ladja"

<< < (20/30) > >>

LSI:
Čitajući prethodno objavljene poruke, pažnju mi je privukao detalj u kojem se navode troškovi koje UG treba da ima u vidu i za koje treba da obezbedi finansiranje, pa bih hteo o tome da kažem nekoliko rečenica.

Knjigovodja je obavezna stavka ali trošak knjigovodje od 450 evra godišnje nije realna cira, osim ako se neki knjigovodja ne bi ponudio da radi za te pare, jer to nema veze sa uobičajenom cenom po kojoj se plaća vodjenje knjigovodstva.

Da je naše UG registrovano kao sportski klub imalo bi na raspolaganju mogućnost da koristi usluge pravne i knjigovodstven službe koja to radi na nivou Sportskog Saveza Srbije. Ovako, naše UG mora da se samo snadje po pitanju knjigovdstva.

Ja imam sopstveni sporstki klub koji je registrovan kao UG i npr. prošle godine nisam imao više nego samo pet promena na žiro računu i ukupno 6 izvoda. Za izradu završnog računa platio sam 50 evra, jer to prosto mora da se uradi i to mora da se plati.
Inače, vodjenje knjigovodstva u Beogradu košta od 125 do preko 400 evra mesečno, što zavisi od obima posla i vrste delatnosti kojom se pravno lice bavi.

Zato sam gore i rekao da cena od 450 evra godišnje nije realna, sem ako nije stvar neke posebne pogodbe.

A u pravu su oni koji su pisali o tome da kad se jednom udje u obaveze koje znače da na kraju neko mora da podvuče crtu i da plati cifru koja se ispod te crte pojavi. Zato sve dok se to ne stavi na zdrave noge - ne treba srljati.

I ja sam za to bio i ostao da nam je potrebna prava organizacija i da je UG upravo to ali pare su pare.

Ipak, ukazao bih na to da od sposobnosti nas koji budemo želeli da podržimo rad našeg UG zavisi koliko para ćemo imati na raspolaganju.
Čak i u ovako uništenoj privredi i pokradenoj državi, svake godine Ministarstvo za omaldinu i sport, MInistarstvo finansija i td. raspisuju konkurse na kojima svi koji žele mogu da prijave neke aktivnosti - kako se to moderno kaže: projekte i ako urade dobar elaborat pare stižu.

Dakle, ponavljam, sve je do nas...

Профа:
ЛСИ „ Dakle, ponavljam, sve je do nas”...
... :good:

zorter:

--- Citat: LSI  11, 04, 2010, 17:52:22 posle podne ---........
Knjigovodja je obavezna stavka ali trošak knjigovodje od 450 evra godišnje nije realna cira, osim ako se neki knjigovodja ne bi ponudio da radi za te pare, jer to nema veze sa uobičajenom cenom po kojoj se plaća vodjenje knjigovodstva.
......

--- Kraj citata ---

O tome se i radi. Gospodja Mezija je prihvatila da nam obavi knjigovodstvene usluge na godisnjem nivou (znaci i zavrsni racun) za tu sumu novca.

P.S.
Valjda je Mezija odradio ostatak. A da je bio aktivniji, mozda bi bilo jos jeftinije... :taunt: :yahoo:

deda:
Evo jednog malog testa za sve nas:
Ko je spreman da zrtvuje svoje slobodno vreme,zivce,novac u angazovanju oko UG?
Ko je spreman da matrijalno i moralno(tako se valjda kaze?)bude odgovorno lice kao predsednik UG a u sadasnjoj situaciji kada nemamo sigurnih i obezbedjenih 700 eura!
Ko ce da stavi svoj potpis na sva dokumenta koja ga dovode u situaciju da mozda ima problema sa zakonom?

zorter:
Ja  :nono:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju