Nautika opšta... > *** Grupa Gradjana Moja Ladja ***

Udruzenje gradjana "Moja ladja"

<< < (17/30) > >>

Arsa:
Knjigovodstvo je 450 e, godišnje i ne plaća se od jednom. Ostalo mislim da možemo da prikupimo vrlo brzo.

Zar se cela priča vrtela skoro dve godine da bi rekli ne možemo da skupimo 700 evra?

Kapetane ja bih da da pokušamo da delujemo ozbiljnije i dakonačno završimo priču sa formiranjem udruženja mojalađa.

Nije isto kada se ministarstvu, kapetanijama, firmama ili drugim ustanovama obrati udruženje sa zavedenim dopisom, kada znaju sedište udruženja i kome da se obrate sa odgovorom na naš zahtev ili kada se pojavi neka "fantomska grupa" sa jednog od milion sajtova na internetu. Na žalost, prvo što pomisle je evo još jednih koji hoće da maznu neku lovu prodajući maglu.

Mislim da mojalađa nije još tako jak sajt da bi oni koji nemaju pojima o nautici čuli za nas. E ako ovo odradimo kako treba, čuće mnogi i za nas i za prijatelje iz Brčkog koji su praktično ispostava "Mojelađe" u inostranstvu. Oni su samo bili vredniji i brži od nas..

Organizovanjem u nautički klub, uradili bismo veliku stvar i ne bi bio problem da se bilo gde pojavimo u budućnosti.

zorter:
Arso, mislim da mesas dva stvari, a to su: u Brckom zoke nije registrovao udruzenje gradjana vec nauticki klub. A nauticki klub nema iste obaveze kao i UG. Nije ni papirologija ista.
UG mora pri osnivanju da plati odredjenu sumu novca za sudsku taksu, a ima i jos nekih obaveza. Da bi to sve uspelo, prvo se mora naci stalni izvor finansiranja kako bi ziro-racun mogao da zazivi.
Po meni je bolje osnovati u startu Nauticki klub, pa kad se prikupi clanarina, pronadju oblici stalnog finansiranja (bilo putem donacija, bilo putem udruzivanja sa drugim partnerima tipa, busa2 u svojoj radnji podigne cenu svakom nautickom artiklu za 1 dinar i na kraju meseca od broja prodatih artikala uplati X 1din na racun kluba, pa recimo kacintata kod svakog camca zaracuna 10€ za klub pa uplati po isporuci camca.......), pa tek kad se prikupe neka sredstva i obezbedi nacin finansiranja, onda se klub preregistruje u UG.
Ne moze se srljati u osnivanje necega a onda nemati mogucnosti da se to odrzi. Hoces li Ti verifikovati svoj potpis kao odgovorno lice, pa ako se NE isplate neke obaveze prema drzavi da Tebe pozove sud na odgovornost i (ne daj boze) zaglavis zatvor ako nemas svojih licnih sredstava da isplatis potrazivanja drzave.
Nije ni kapetan lud da se potura tamo gde nema obezbedjenu sigurnost. Ti znas kako je kod nas, prve godine ce se sve uraditi i prikupiti novac od clanarine, a vec druge (ako to udruzenje nije zadovoljilo vecinu clanova, recimo izdejstvovanjem ukidanja poreza na "luksuz"), niko vise nece uplatiti clanarinu po cenu izbacivanja iz clanstva.
Mnogo je problema koje treba resiti pre osnivanja, da bi sve to moglo da funkcionise kako treba i dugotrajno.
Ja mislim ovako, a voleo bih da nisam u pravu.

deda:
Najlakse je zapoceti nesto ali to,nesto treba da zazivi i opstane!Mozemo mi da registrujemo UG ali sta i kako dalje!?Koliko ljudi je spremno da ulozi licna sredstva da bi UG opstao i funkcionisao!?Teska su vremena,novci su skupi a vreme ORA i entuzijazma je proslo!Dok se na bilo koji nacin neobezbedi ,dugorocno na godisnjem nivou, najmanje tih 700 eura za funkcionisanje UG treba,i mora se sacekati!
Zortere,kao retko kada ,svaka ti je na mestu ovoga puta! :good:

Профа:
Зортеру гријешиш, ја и Зоке смо регистровали УГ Наутички клуб Моја Лађа у Брчком. Лично сам написао Статут и све акте неопходне за функционисање УГ а финансијски смо све то ја и Зоке изнијели.
Па сви фудбалски клубови и остали барем код нас функционишу на ову фору.Какви црни папири битно је на крају године да будете на позитивној нули. Проучите мало закон о УГ и Фондацијама као и закон РС, па ћете видјети.
Да би се нешто покренуло потребна је акција и кретање другари.

deda:
Zaledjina jednog grada kao sto je Beograd je nas najveci problem!U tom gradu zivi 1.700.000 stanovnika,udruzenja raznih vrsta ima na hiljade,i samo u izuzetnim situacijama imaju nekakvu pomoc od institucija!Matrijalno,drzava nijedno udruzenje NE POMAZE,vec samo zahteva uplate raznih taksi na sve i svasta!Ovde se Olimpe neradi o neradu,tu  gresis ovde je u pitanju preglomazna administracija i papirologija koja usporava !Da bi se zavrsio posao tog tipa,neko mora da odvoji vreme,novac i zivce!Proglasiti nekoga neradnikom a neznati sa kakvim problemima se taj neko susrece je u najmanju ruku nekorektno!

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju