NAUTIČKI E-SHOP > Nautičke radnje
SVB.DE ili koliko zaista kosta narucivanje iz inostranstva....
Barba:
--- Citat: Kapetan 15, 07, 2011, 19:21:05 posle podne ---na posiljke ispod 100 evra se ne placa carina...
--- Kraj citata ---
Da li si ti siguran u to. Postoji neki CN22 obrazac na svetskom nivou (ako se dobro secam) i po njemu carina i PDV se ne placa za iznose manje od 100$, e onomad je ona baraba sto ga Dule voli :), smanjila ti cifru na 20e. Jel to doslo do nekog vracanja u normalu po pitanju lapanja?
MadScientist:
Pre nego sto sam se zaposlio u nautickoj prodavnici bio sam (ne)zvanicni uvoznik kineske elektronike poput laptopova, tablet racunara, mobilnih telefona, raznih gadgeta.... i tako dalje.
Postoji brdo nacina da se izbegne placanje carine i to su mi bas Kinezi objasnili da salju predmete u ne oznacenim kutijama sa natpisom "pokvareno" ili "neispravno"i sa cenom ispod 20e tako da sve sta trebate platiti je transport. :smile: Samo je pitanje da li oni sa druge strane zele da salju tako.
Kupovina preko e-bay-a.de takodje moze biti preskupa, ali hvala Bogu postoje ljudi koji donose robu u Srbiju za 5 do 10% od njene vrednosti
Kapetan:
@MadScientist
znam za sve te fore , i lazne fakture i demo proizvodi i slicno , ali ovo je sve legalno i izadje 10% skuplje .... daj kontakte za momke sa ebay-a :)
@Barba
u zadnjih par navrata kada sam prelazio carinu kolima pricao sam sa carinicima i kazu 100 evra , ja mislim da je identicno i za postu ...
@ mossi da sam uvezao kao fizicko lice platio bih 7% citaj moj gornji post... sta su tacno naplatili ne znam ali me izaslo kao sto napisah i nema skirvenih troskova...
NAUTICKA OPREMA JE OPOREZOVANA SA 5%
(motori, ladje, camci, dihtunzi i sl.)
SALE NB:
Za poštanske pošiljke granica je 20 evra. Tako je bilo 2008-e. Osetio sam na sopstvenoj koži! :diablo:
Nisam čuo da se nešto menjalo!
MadScientist:
@Kapetan - jeste, ne bih se ni ja zezao sa necim od 500e i da naznacim da je ispod 20 :smile: Ali za sitnice moze da prodje.
Obicno kad sam narucivao tablet racunare dolazili su potpuno novi, bez ogrebotine ili otiska prsta na njemu. Dok negde 5-6 paket koji je dosao kao "neispravan" je izgleda bio otvaran na granici posto je bio sav od otisaka prstiju, sva sreca pa su mi slali baterije za njih posebno tako da nisu skontali zasto ne radi :smile:
Evo sajta od ljludi koji donose robu kupljenu sa ebay-a.
www.ebay-narucivanje.webs.com
http://www.facebook.com/profile.php?id=100001242508107&sk=info
Znam da su pre trazili 50% unapred dok ostalo placas pri preuzimanju, mada sad ne znam da li tako i dalje rade.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju