E, ovako treba... > Enterijer

Frizider stiropor kutije za vrelo leto

<< < (6/9) > >>

kodar:

--- Citat: dugamm  17, 05, 2013, 08:16:16 pre podne ---Umesto ovih kutija za led , obicno se zaledi voda u plasticnim flasama. Em imas hladjenje , em hladnu vodu .
Ja ponekad sipam pivo-vruce u tu flasu sa ledom , pa posle u casu - super hladno - probajte.

--- Kraj citata ---

114   Ziveli!!

jedar:
Najbolje je zalediti tetrapak drzi mnogo duze od flase meni drzi i do 2 dana i sve ohladi unutra onaj od 2 litra sok. I plus imas leden sok posle.

Drivee:
Te kutije po oglasu vidim da su po 15 eura sto je bezobrazno puno. Idu normalno po 300-400 dinara preko grane. Super je stvar ukoliko je stiropor tvrd. Naime, posle zurke ostane u njemu pola kutije leda, ukoliko je to zatvoreno, a kutija na betonu, sunce, temepratura napolju 35 stepeni, led bude tu jos 2 dana. Znaci bas izuzetan izolator.
Sto se tice brzog hladjenja flasa, piva itd..ne znam cemu tolika mudrost. Kupite malo Ureje, kanta od 25 litara sa vodom dunavskom(moze i Savska voda :)), stavi se par saka ureje i pivo moze da se pije i to da se znoji koliko je hladno vec za 5-10 minuta. Ohladio sam tako gajbi i gajbi i gajbi..

Ljuba:

--- Citat: Drivee  23, 05, 2014, 05:36:15 pre podne ---...Kupite malo Ureje, kanta od 25 litara sa vodom dunavskom(moze i Savska voda :)), stavi se par saka ureje i pivo moze da se pije i to da se znoji koliko je hladno vec za 5-10 minuta. Ohladio sam tako gajbi i gajbi i gajbi..

--- Kraj citata ---

E sad kad bi nam još i objasnio šta je to, u kom je obliku i gde ima pa da te častimo pivom!

DIDAPATAK:
...ovaj štos sa urejom(umjetno gnojivo koje pospješuje razgrdanju biljnih ostataka u zemlji) se koristi već dugo po seoskim svatovima i kirbajima..kad treba puno i brzo ohladiti..ima samo dva problema..
...jako često se dešavalo da su oni koji su pili iz flaše( koja bude jako klizava u ruci) pa neopranih ruku sjedali za stol  357poslije nekoliko dana imali trčku ili jake grčeve u stomaku..
..drugi je problem..gdje sa tom vodom sa visokom koncentracijom ureje..ako istreseš na travu ostaje fleka bar 2 god...da ne mislim što se događa sa vodenim stanovnicima(iako je jako mala koncentracija ako se baci u rijeku..ali je svakako štetno i nemoralno).. no125
..osobno mi najviše prija piće,lubenica i sl. ohlađeno u bunaru jh..na dužem pecanju u čuvarku pa u duboko..jako dobro se pokazala i varijanta sa zakopavanjem u mokri pijesak..
..za brze varijante..prijenosni frižider sa zaleđenim bocama vode ili ledom ili zaleđenim mesom....ono pingvini umaraju..
... grandpa

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju