E, ovako treba... > Enterijer
Frizider stiropor kutije za vrelo leto
kodar:
Kupio sam veceras dve kutije...
Moje misljenje je da su extra. Imam frizider na brodu ali kada je vece drustvo svaki friz je mali. U ovim kutijama necete rashladiti stvari ali ako donesete na brod hladno pice i jos preko toga sipate kesu leda sto ima na svakoj pumpi,imate ledeno pice ceo dan.Pritom su kutije toliko cvrste da moze da se sedi na njima. (ne vazi za 100 kilase) Recimo da dve zgodne devojke mogu da sednu na poklopac kgk
Mogu da sluze i kao pomocni sto na svakom camcu,splavu,kampu.
U svakom slucaju vrlo korisna i jeftina stvar 114
Hvala dedi na kontaktu...
dugamm:
Kutije od stiropora mozete dobiti na svakoj pijaci za dzabe , kod prodavaca riba , jer oni dobijaju smrznutu ribu u tim kutijama i posle ih bacaju. Kutije samo treba dobro oprati .
Mezija:
--- Citat: Bećar 15, 05, 2013, 19:20:24 posle podne ---Moje pitanje nije direktno vezano za rashladne kutije ,više princip hlađenja...
Ovde ima učenih ljudi koji bi ovaj postupak mogli da objasne-teorijski
Čovek je iskopao rupu u pesku oko 1m u dubinu i širinu pivske gajbe.U nju ubacio gajbu sa mlakim,toplim pivom.Preko gajbe je nabacao sloj grana i lišća i zatim sve to zatrpao peskom.
Na zaatrpanoj rupi je zapalio omanju vatru koja je gorela oko 25-30 minuta.
Nakon toga ,pivo je izvađeno(iskopano) i bilo je prijatno za piće (nije led,ledeno)
Naravno ,za "prodat patent" čovek je dobio tri flaše rashlađenog piva...
I sad ,objasnite vi to meni....
--- Kraj citata ---
Frizider radi tako sto izvlaci toplotu on ustvari nehladi.
To sa rupom moze se postici ako se oko onoga sto zelimo da ohladimo naspe pesak i zaliva vodom voda koja isparava izvlaci toplotu i tako hladi ono sto je u rupi
kodar:
--- Citat: dugamm 15, 05, 2013, 21:20:11 posle podne ---Kutije od stiropora mozete dobiti na svakoj pijaci za dzabe , kod prodavaca riba , jer oni dobijaju smrznutu ribu u tim kutijama i posle ih bacaju. Kutije samo treba dobro oprati .
--- Kraj citata ---
Sigurno da si upravu, ali te kutije nisu ovakve. Doduse i ove su bile koriscene za transport nekih medicinskih sredstava ali ne smrde i ne moraju se prati kgk jos su i tamno sive boje pa se ne prljaju kao bele u kojima se riba isporucuje
Kapetan:
--- Citat: kodar 15, 05, 2013, 22:43:02 posle podne ---za transport nekih medicinskih sredstava ali ne smrde i ne moraju se prati
--- Kraj citata ---
ja sam zato odustao ... uzmi ti to dobro operi ... mada ako su prenoseni delovi rendgena ne moras da peres ne pomaze... ha
ali ovo sa ribarnicom je super fora ...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju