E, ovako treba... > Plovila
big foot ili primus lux..ili nesto drugo..?
zoki_ns:
Jos jedno pitanjce
Honda BF20 SHU ili Yamaha F20BMHS ?
Kontam da su slicnih karakteristika. Cena im je skoro ista
Koji motor bi bio bolji za hunter 535 a koji za aqua lux ?
ajveks:
--- Citat: zoki_ns 04, 03, 2019, 23:30:36 posle podne ---Jos jedno pitanjce
Honda BF20 SHU ili Yamaha F20BMHS ?
Kontam da su slicnih karakteristika. Cena im je skoro ista
Koji motor bi bio bolji za hunter 535 a koji za aqua lux ?
--- Kraj citata ---
Tohatsu,Mercury,Suzuki su dosta odmakli od pomenutih.
Послато са LG-H840 уз помоћ Тапатока
alexdja:
Žmiga, konstruktor Hunter čamaca, je imao kombinaciju 535 i Suzuki 20 sa el. startom (koji ima i poteznicu)...
Pošto sam bio oduševljen ponašanjem te kombinacije u više vožnji i pecanja s njim, kad je odlučio da sebi napravi jaču kombinaciju, 575 i Suzuki 40/60, uzeo sam odmah od njega motor, a moj drugar čamac kome sam ja prosledio moju Yamahu 20...
Sad sam prezadovoljan svojom kombinacijom Tajmen + Suzuki, ali sam zavidan :) njemu na njegovoj novoj kombinaciji koja je fenomenalna!
P.S. firma Tri Princeze je zvanično ugašena i ne postoji više, ne znam da li je ostalo nešto nerasprodato od manjih čamaca i da li će neko drugi praviti čamce iz tih kalupa, ali takvu informaciju imam...
zankiki:
--- Citat: budens72 04, 03, 2019, 19:39:45 posle podne ---
--- Citat: zoki_ns 04, 03, 2019, 13:26:37 posle podne ---
1. Big foot + honda 20 ks. 2400 + 3350 eur
2 Hunter 535 + yamaha 20 ks. 1800 + 3000 eur
3. Tandem 535 + Tohacu 20 ks 1450 + 2750 eur
--- Kraj citata ---
Opcija br 2 po meni najbolja....stvar ukusa
ali Hanter 535 sa 30 ks ide fenomenalno... 20ks ekonomična opcija
--- Kraj citata ---
Potpuno si u pravu.
Dva drugara imaju hanter535 + 30KS i stvarno ide fantastično. Ali je opet bitan faktor način korišćenja čamca.
Ako si 90% vremena sam u čamcu i pecaš, onda ti je recimo sasvim ok hunter535 + 20KS. Za tih par puta godišnje što potrpaš 4-5 ljudi i čamac poslužiće i 20KS i deranje na punom gasu... Ako ćeš češće voziti više ljudi a i pecati, onda je opet 30KS taman, jer se 30KS ovaj čamac stvarno fenomenalno ponaša (a više mu ne treba)... Ako je čamac više za vožnju sa ekipom, onda sam pre za nešto šire, tipa hunter 575 ili neki fisherman ili....
Kod hantera je odlično urađen pramac, što se naročito primeti pri brzoj vožnji po talasima, kada big footovi i slični čamci baš "lupaju" po talasima, dok ih hanter prilično lepo seče... Naravno, dotični su zato konforniji za ulazak i izlazak... Ne može sve na jednom čamcu...
Da se razumemo, sve su ovo lepe konbinacije i nećeš pogrešiti ni sa jednim, jedino bi nekako trebalo unapred da znaš kako ćeš najviše koristiti čamac pa da prema tome biraš...
Drivee:
Nakucah post ali se nekako izgubi...
Skraticu
Sto se tice Suzuki, to nije onaj stari kvalitet, tanki su, trosni. Ponudis Zmigi 3 motora, Yama, Honda ili Suzuki za free, veruj mi, nece uzeti Suzuki. Toliko o njemu.
Huner ne moze da ide sa 20ks, to zaboravi zbog akcenta morskog korita. Dobar camac koji trazi bar 25ks.
Tandem, stavis na njega 20 ks Yama ili Honda i miran si.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju