E, ovako treba... > Plovila

big foot ili primus lux..ili nesto drugo..?

<< < (17/29) > >>

ajveks:

--- Citat: zoki_ns  04, 03, 2019, 13:26:37 posle podne ---Pozdrav svima
Ja sam u potrazi za camcom i motorom i dvoumim se jako
Svidja mi se Hunter 5.35 ali mi se cini da je big foot bolji camac
Jako sam neodlucan. Budzet je red veličine 5-5.5 hiljada eura.
E sad ja bih da iskoristim sajam ako kupujem novo al nikako da prelomim
Opcije su:
1. Big foot + honda 20 ks.   2400 + 3350 eur
2 Hunter 535 + yamaha 20 ks. 1800 + 3000 eur
3. Tandem 535 + Tohacu 20 ks 1450 + 2750 eur
Prva varijanta je najskuplja dok je poslednja najjeftinija
Ako neko ima neke sugestije bio bih mu zahvalan s obzirom da sajam traje do sutra...

--- Kraj citata ---
Big foot ultimate je odlican camac nista ispod 30ks na njega.A izmedju big foot i huntera nedostaje ti jos jedna klasa camaca kao sto su primus 17 i aqua lux koji su manji od big foot-a a veci od huntera i tandem 535.Ali izbor je na tebi.

Послато са LG-H840 уз помоћ Тапатока

vepar:
Big foot ide odlicno i sa 15ks, sa 30 leti i nema potrebe nikako za jace motore. Po meni. Zavisi od tvojih potreba i tvojih gabarita. Ja licno ne volim uzane camce (imam 120 kg) i ne mogu komotno da hodam po njima. Big foot je neki minimum za moj ukus. Sa hanterom 575 sam odusevljen camac je jaaaako dobar za te novce! A Tohatsu dvotakni motori su sigurno najbolji. Pouzdaniji su i od yamahe. Ali opet ja licno ne volim cvajtakte, smrde, tresu se, dime... tako da izbor definitivno zavisi od tvojih potreba i preferencija. Svi camci i motori koje si nabrojao su dobri i izbor je cisto stvar je tvojih zelja...

zoki_ns:
Za sad sam najbliži da uzmem motor Honda BF20 SHU koji je sa kratkom osovinom i rucnim paljenjem i kosta 3100 eura sada na sajmu.
A za camac da razmislim. Koliko sam upućen jedino bigfoot je za motor sa dugom osovinom. Svi ostali su sa kratkom tako da ovim eliminišem bigfoot...
Teske odluke ali znam da ce na kraju kao sto kažete sve to biti dobro :)

Misha D:
Ako imaš mogućnosti razmisli i o elektro startu.
Motori od 20ks imaju dobru kompresiju i ima tu cimanja kada motor duže stoji podignut na čamcu.
Bez obzira na onu pumpicu na crevu kada su hladni treba nekoliko jačih poteza, a pogotovu ako je gorivo stajalo malo duže.
Naknadno ugradjivanje elektro starta je dva puta skuplje nego fabričko.
Imam oko 3 god Aqua Lux sa Y15ks, ručni start. Brzina mi je nebitna (ne znam zašto su pojedini opsednuti tim podacima), plovim na pola gasa da ne bih uzmemiravao okolne pecaroše u nestabilnim metalnim čamcima.
Zadovoljan sam tom kombinacijom (ali bilo bi još bolje sa elektro startom), uvek sam pecam, vrlo retko imam još 3-4 osobe u njemu, obično kada goste prebacujem sa obale na brod koji je na sidru ili privezan uz neku adu.
Manipulacija, tj.skidanje sa čamca 4t motora od 20-40ks nije baš lako.
Zbog servisa , vađenja i skidanje tokom zime iz vode, izvodljivo je jedino, a sigurno,  ako se sve sa čamcem izvuče na obalu, a to iziskuje i prikolicu od prijatelja ili od osoblja marine.

zoki_ns:
Kako ste zadovoljni sa aqua lux čamcem? Nisam imao prilike da ga vidim uživo. Dosta sam čitao po forumu pa sam nailazio na oprečna mišljenja.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju