E, ovako treba... > Domaća proizvodnja

Domaca proizvodnja DANUBIUS

<< < (40/43) > >>

brodomonter:

P U T N I C  K O - U G O S T I T E LJ S K I      K A T A M A R A N   15 M

Ovaj generalni plan AUTORSKO JE VLASNISTVO mr.Amela Hadziegrica-Bate,dipl ing.brodogradnje i ne moze se koristini bez
                 njegove saglasnosti.

Gradnju ovog plovnog objekta vrsi radionica "DANUBIUS KESIC" d.o.o.-Zemun

CENA ZA CELIK + PESKARENO + OFARBANO......................................36.000.-E
                 Ostale radove:ugradnja motora i propulzije,kormila,struja,voda...RADIM IZUZETNO POVOLJNO!

WWW.DANUBIUSMOTORBOATS.CO.RS

brodomonter:
Zemunka 600.Nalazi se u marini Nauticki klub Zemun.
Camac se zove "Queen Moca",vlasnik Milutin P.,pravnik iz Beograda.
Celo leto je na njemu,sa porodicom.Cesto je na plazi Lido.
Radio sam ga jedne zime sa mojim bratom,negde 2000.-te,otprilike.

brodomonter:
Evo jednog korisnog saveta za samograditelje.Vecina ovo ne koristi,a treba.Evo zasto.
Na camcu je najveci pritisak na kniku-secnici,a to je spoj dna i boka.Da bi se taj deo rasteretio,na spoju rebara dna i boka napravi se prekid i na tom mestu ubaci uz rebra KOLENICA.To je trouglasti komad dim.najmanje 100 x 100 x 6.Zavari se uz rebra 100% obostrano.Tako sad ova kolenica prima ovo opterecenje i prenosi na celu konstrukciju.Evo skice,na brzaka.
P.s.Za manje camce najzahvalnije je koristiti za rebra flah,a najmanji koji dozvoljava Jugoregistar za ovu svrhu je 50 x 5.On zajedno sa oplatnim limom gradi "T".Uz "guste"heftove to je veoma cvrsto.Lakse je i za farbanje.I BR to obilato koristi!

brodomonter:
DANUBIUS 800 Klasik.Medju mojim prvim camcima "plitko V" forme.
Ovaj je gradjen,otprilike,1990-91.dok sam bio na prvoj lokaciji radionice,u Zemunu,kod bivse cuvene kafane "Dalmatinac".Najbolji rostilj u Zemunu!Bilo nekad...
Ugradjen Torpedo 18-24.Dobri,stari...licenca Volvo-a.Mislim da sam ovu brodicu skoro video na Savi,N.Bgd negde oko rest."Savski galeb"... ili vise uzvodno...

brodomonter:
Ovaj camac ugledao sam pre par dana na marini Nauticki klub Zemun.Mislim da je od nedavno ovde na vezu.
Bio je ovo moj prvi camac "lomljene"forme,po uzoru na dalmatinske brodice,pa sam ga nazvao "Adriatique 700"
.Projekat i korita i kabine uradio je Jovisa Stojanovic,dipl.ing.Brodogradnje,naravno.Radovao sam se mnogo ovom camcu,mislio sam da ce biti hit,jer "ovo niko nema"...bila je 1993.Uspeo sam,medjutim da ubedim za gradnju samo mog skolskog druga.Stara zabluda:"Ma,nije to za Dunav..."
Novi vlasnik nazvao ga je "Discovery",u ovoj marini je u zadnjem redu,ka vodi,pa desno.Na zalost nemam noviji foto.Ovo je tek uradjeno korito,1994.I sada je u odlicnoj formi!
Plovi kao jedrilica.Voleo bih kad bi se javio novi vlasnik,da podeli utiske.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju