Nautika opšta... > Nautičke reportaže
Put Djerdapa...
broker975fx:
Evo da prijavim i moj povratak u Beograd, plovilili smo od Beograda, prošli prevodnicu - odustali od Kladova ali se onda vraćali neuobičajenim putem preko kanala ka Bečeju pa onda Tisom nizvodno u dunav. Cilj je bio ploviti što više i to nam nije teško padalo, prošli smo vetar i talase, pregurali sitna oštećenja i nasukavanje ali sada se osećam kao neuporedivo bogatiji i srećniji čovek za oko 18 dana preplovili smo skoro 700 km, družili se, pomagali jedni drugima a pre svega istinski uživali. Da negušim Duletovu temu otvoriću svakako svoju jer svačiji doživljaj i utisak je drugačiji.
tomicbanee:
Dule, uživao sam čitajući Vašu reportažu.
Dao bih medjutim jednu sugestiju svima onima koji kane krenuti niz Dunav.
Sugerišem da svrate u Kovinski rukavac, koji je dugačak negde oko kilometar, možda nešto više.
Rukavac je inače oficijelni zimovnik ladjarima, ali izgleda kao da ljudska noga nije
nikad stupila u njega. Na kraju rukavca, medjutim, nalazi se restoran sa izvrsnim ribljim specijalitetima,
tu kovinski nautičari vezuju svoje brodove i ono što je zanimljivo, u parku kod hotela koji
je gotovo na obali, nalazi se maketa Djerdapske klisure, duga oko 35 do 40 metara uradjena
u betonu, kojom teče voda. Bukvalno, jednim pogledom obuhvata svu prirodnu raskoš. Ne znam da li je novi
vlasnici hotela održavaju, jer sam je imao prilike videti pre 12 godina, ali zaista, maketa je zadivljujuća. Treba je pogledati.
barbanesa:
Ako moze malo blize gde se nalazi taj kanal,neka mapa ili slicno. :tenk:
espresso:
plutajuci dok u donjem milanovcu lepo napreduje. ove nedelje s planira povezivanje struje i vode, a uskoro ce i montaza prvih fingera. evo jedne slike od subote...
ja cu nizvodno krenuti 23/08 i bicu u milanovcu i okolini do 30/08.
broker975fx:
Čime misle da fiksiraju pontone, nešto mi to mesto nedeluje baš za postavljanje marine izložene talasima i vetru
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju