E, ovako treba... > Plovila
Skadarsko jezero - patrolni čamac
rendžer:
Tjeras me da te uvlacim u problematiku.. Po Pravilniku o nacinu i postupku procjene rizika na radnom mjestu su, izmedju ostalih (mehanicke, fizicke, bioloske..) predvidjene i opasnosti od mikroklime. To je strujanje vazduha, nepovoljna temperatura, vlaznost vazduha.. a to se na nasem radnom mjestu ne moze odkloniti bez kabine! To je nas prioritet br 1, jer nam je zdravlje opasno ugrozeno u plovilima koja nemaju cak ni vjetrobran! Ej, odradi jednu zimsku nocnu smjenu u potpuno otvorenom plovilu i bice ti sve jasno. To ce morati da se rijesi...
marek:
Slazem, se ja to podrzavam, ne znam samo kako je zakonski regulisano. Takodje vam treba dati i benficiran staz ali sve je to pitanje sta se hoce i moze.
Po meni bili bi vam dovoljni ovi od triprinceze sto ima nasa recna policija sa kabinom i recimo dva motora em ce da bude tise nego jedan veci a imas i rezevu ako jedan stane. I ono sto je vazno neko mnooogo dobro osvetljenje.
Pozz
njegos68:
Političari na vlasti iz Podgorice imaj odnos prema jezeru - VELIKA NULA! :suicide: Čitava Podgorička kanalizacija kroz Moraču dolazi u jezero,kombinat aluminijuma ,pesticidi iz plantaža ,sve podzemnim vodama dolazi u jezero. :skull: plus uništavanje od strane ljudi krivolovom...Država neće prstom da mrdne da organizuje plaćene ljude,profisionalce ,da ih opremi sa odgovarajućom opremom.. a za to trebaju volja i pare.. ovo prvo nemaju, a drugo nedaju... :wild:
rendžer:
--- Citat: marek 06, 07, 2011, 15:11:44 posle podne ---Slazem, se ja to podrzavam, ne znam samo kako je zakonski regulisano. Takodje vam treba dati i benficiran staz ali sve je to pitanje sta se hoce i moze.
Po meni bili bi vam dovoljni ovi od triprinceze sto ima nasa recna policija sa kabinom i recimo dva motora em ce da bude tise nego jedan veci a imas i rezevu ako jedan stane. I ono sto je vazno neko mnooogo dobro osvetljenje.
Pozz
--- Kraj citata ---
u potpunosti se slazemo ovdje...
njegos68:
--- Citat: Dule 07, 07, 2011, 00:15:55 pre podne ---Zimske noći na Savi i Dunavu nisu ništa blaže a naši ribočuvari koriste otvorene čamce i Yamahe. Slazem se da može bolje ali svako radno mesto je specifično. I svako ko je podneo molbu za posao je znao kakvi su uslovi rada.
Siguran sam da tamo krivolov nikada nećete iskoreniti. Kao ni kod nas. Sve dok kazna ne bude takva da se uhvaćeni u prekršaju ne kazne tako da pola života moraju da rade da bi platili kaznu. A onaj ko ga uhvati ne bude adekvatno nagradjen za to.
To je jedini recept.
Da ti ponude da za svakog uhvaćenog sa agregatom dobiješ po 1000 eura sto posto bi krivolov bio iskorenjen za mesec dana. :) . Bez obzira na noć, temperaturu, trsku i prostranstvo.
--- Kraj citata ---
:suicide: Uf Uf ,ko da mu ponudi ?? mogu samo krivolovci da ponude 1000 evra da odu na drugu stranu ,a oni na miru da rade posao.. :taunt: a priča se da se i to dešavalo... :diablo:
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju