Nautika opšta... > *** Grupa Gradjana Moja Ladja ***
Registracija broda u Delaweru
Kapetan:
--- Citat: espresso 28, 04, 2009, 15:51:02 posle podne ---nazalost kapetane, za plovila ne postoje "E tablice". :cray:
--- Kraj citata ---
ima li nesto slicno ? mora da ima neka fora...
Kapetan:
--- Citat: mushu 28, 04, 2009, 16:07:28 posle podne ---Ako registrujes firmu i ino onda mozes i camac na nju to je sigurno. Oko registracije firme u ino ne znam puno ali mora da psotoji neka jeftina opcija.
--- Kraj citata ---
registracija firme pod imenom TRANGE FRANGE LLC kosta 800 EUR i godisnje oko 250 USD .. ako na nju mozemo da registrujemo plovila onda se isplati .... nas 20, 30 , 50 , 100, 1000 svi registrujemo plovila na nju...
Kapetan:
--- Citat: mushu 26, 04, 2009, 17:21:25 posle podne ---Ljudi a sta mislite da odjavite jake motore i trazite potvrdu o vlasnistvu koju izdaje kapetanija na papiru za taj motor, zatim prijavite T4 kao pogon. U koliko vas zaustavi policija vi naravno koristite jaci motor jer je glavni u kvaru, a pritom imate dokaz o vlasnistvu nad motorom. Nigde ne pise da se brisani motor iz plovidbene mora i izneti sa camca a u slucaju nuzde(kvar glavnog) i opasnosti, sto je slucaj na plovnom putu vi koristite onaj koji se "zadesio tu.
Ovo provereno prolazi a o sudu da ne govorimo. Ne postoji sudija koji ce vas kazniti sto koristili sopstveni motor da sklonite iz "opasnosti" :good: :dance1: :dance:
Mislim da ce ovo isto proci kao i pretplata za RTS ko plati platio, ko ne plati nikom nista.
--- Kraj citata ---
sa ovim se slazem kao sa krajnjom instancom , ipak bi da sve bude regluarno... nije problem platiti porez , problem je platiti harac...
espresso:
--- Citat: Kapetan 28, 04, 2009, 16:16:10 posle podne ---
--- Citat: mushu 28, 04, 2009, 16:07:28 posle podne ---Ako registrujes firmu i ino onda mozes i camac na nju to je sigurno. Oko registracije firme u ino ne znam puno ali mora da psotoji neka jeftina opcija.
--- Kraj citata ---
registracija firme pod imenom TRANGE FRANGE LLC kosta 800 EUR i godisnje oko 250 USD .. ako na nju mozemo da registrujemo plovila onda se isplati .... nas 20, 30 , 50 , 100, 1000 svi registrujemo plovila na nju...
--- Kraj citata ---
to moze. ali... ta plovila moraju biti registovana negde, pod nekom zastavom. ako je to strana zastava onaj ko upravlja camcem mora imati ovlascenje firme, boravak u inostranstvu ili strani pasos, sve sto sam vec naveo u nekom prethodnom postu. postoji kategorija "cross border" lizinga ali na zalost kod nas niko ne radi.
skipper:
jeste li čuli da se " E " tablice ukidaju
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju