E, ovako treba... > Elektronika
Radar
Pera GARMIN:
Dobar test radara:
http://www.cruisingworld.com/gear-and-systems/for-the-navigator/with-radar-the-more-power-the-better-21017574.html
Pera GARMIN:
Dule,
kartica za 3000 seriju plotera je u nekavom čudnom "garmin" formatu i nema nigde drugde da se kupi. A košta kao da je zlatna...
Što se karte tiče, tu je stvar "malo" komplikovanija, nama kao proizvođačima SCG Route karte Garmin naplaćuje otključavanje karte za uređaje, kao da je otključavamo za konkurenciju... i tu pomoći nema. Svaki klik na unlock webu = +1 otključavanje nama na fakturi... baš ih briga koji je uređaj, koja je karta... Zato se i plaća karta za svaki uređaj posebno...
Mi se trudimo da to kompenzujemo popustima na vezane kupovine ili sličnim sitnim korisnim stvarima za kupca, u zavisnosti od toga šta se kupuje.
Kad sam se pobunio da je unlock preskup, da bi trebalo razdvojiti licence za nautičke uređaje i auto uređaje i sl... dobio sam američki odgovor "take it or leave it". :diablo:
Nove generacije plotera koriste SD kartice pa je stvar barem oko kartica lakša, ali prvi ploter iz tih serija koji podržava radar, GPSMAP 4008 (8.4" dijagonale), košta 247.800 dinara!
Pera GARMIN:
Dule,
to isto si mogao i sam. Ovako si platio UKRADENU stvar, mi protiv toga na žalost ne možemo ništa. Sutra će ti trebati BESPLATNI update na koji nećeš imati pravo, pa ćeš opet plaćati za piratsku kopiju ... i tako u krug. Mi kao zvanični distributeri možemo samo da igramo po pravilima, koja su u nekim slučajevim jako glupa...
Pera GARMIN:
Dule,
slažem se da je naplaćivanje licenciranja sopstvenog softvera za sopstvene uređaje potpuno besmisleno. Ali je tako. Nemam baš neku volju da branim Garmin kada je MPC licenca u pitanju. Drago mi je da postoji program koji omogućava da lokalni dileri prave lokalne mape, to samo kod Garmina postoji, ali me naplaćivanje unlocka uglavnom nervira. Posebno što ta licenca nije uopšte jeftina. Međutim, kao što rekoh malopre, kao deo zvanične dilerske mreže mogu samo da igram po pravilima...
Ne ljuti mene što postoji mogućnost piratizacije softvera, to postoji za svaki softver. Ljuti me što neko zarađuje na tuđem radu. Prodaju piratske verzije SCG Route karte ne mogu da opravdam. Sa druge strane toga ne bi bilo da Garmin Mobile XT softver košta koliko softver za mobilni telefon i vredi - par desetina eura. Sa ovolikom cenom legalnog softvera je i očekivano da se pojave hakeri koji zarađuju na svojoj veštini...
Da li će se po tom pitanju nešto menjati, videćemo...
espresso:
... :diablo: pogotovo na "gliserase" i "gliserdzije" ... :)
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju