E, ovako treba... > Plovila

Titel 9

<< < (5/22) > >>

LSI:
Помогла би фотографија чамца. Волео бих да видим положај управљача и даљинске команде сада, да бих разумео разлог за њихово уклањање.

Код тог чамца, као и код сличних, мени је увек био проблем и увек сам се питао: - Шта човек који управља чамцем види ако седи на крми и управља мотором помоћу ручице? Испред је кабина па или се човек накриви на једну или на другу страну или вири кроз врата и предњи прозор...

Мени је то увек било чудно и небезбедно.

Управљање даљинском командом и управљачем постављеним на зид кабине много је лакше и безбедније (уз чињеницу да треба решити питање нагињања (о томе је писао Лабуд, на почетку ове теме).

У сваком случају, ради се о солидном малом чамцу који може да пружи довољно комфора и надам се да ћете уживати у њему, шта год урадили.

pecaros021:
LSI veliko hvala na brzome odgovoru svakako ću postaviti slike ovih dana kada odslikam čamac izvadio sam ga iz vode na prikolici je

zveki66:
Pecaros, nemam iskustva sa takvim radovima ali imao sam Titel 9 pa imam malo iskustva sa tim camcem. Bio je u mom vlasnistvu nekih dve godine, kupio sam ga sa nekom dogradjenom nadkabinom koja je nadkrivala otprilike polovinu otvorenog dela jer je i bivsi vlasnik bio pecaros pa je tako uradio da mu ne bi smetalo kod pecanja. Moja iskustva sa njim, za jednog pecarosa odlican camac, kabina komotna da se prespava i za dosta pribora u njoj, ima cini mi se i pet boxova za odlaganje stvari. Za dvoje, onako, malo tesno ali se moze prespavati za vikend. Medjutim, sve je to lepo dok nema vetra i dok je Dunav miran, ali sa jacim vetrom jako neprjatno bocno naginjanje bas zbog te nadkabine jer je u tabanu jako uzan i svako pa i minimalno povecanje visine mu i te kako smeta po pitanju stabilnosti.
Ako nadje negde postavicu sliku da vidis kako je i koje visine bila ta nadkabina na njemu ali moj ti je savet da dobro razmislis pre nego sto se odlucis da je pravis.
Bolja varijanta je tenda na rasklapanje ali bez bocnih stranica, po potrebi je rasiris ili skupis ako krene vetar.

JazzyMC:
Zveki da nije ovo tvoj bivsi camac jh
Bas sam skoro gledao ovaj oglas i po opisu mi lici na tako nesto...bar sto se tice te nadkabine
https://www.kupujemprodajem.com/Premix-Titel-9-53601109-oglas.htm?filter_id=110419535#photoBig

DuleN:
Posto sam kratko vreme koristio takav camac, nikada i nikome ne bih preporucio da prave bilo kakve nadkabine. Sasvim je dovoljna tenda koja se rasklapa. Ovo je jako uzak i poprilicno nestabilan camac i svako dodavanje ili dizanje nad kabine ce ga uciniti jako rizicnim za plovidbu na naj manjem vetru.
Ja licno nisam ljubitelj camaca sa kabinom, jer obicno nemaju ni kabinu ni mesto za odmor i pecanje... Kada sam se vratio iz inostranstva, na brzaka sam kupio neki smederevac s kabinom. Posle par izlazaka na vodu digao sam ruke od njega i prodao za duplo manje para nego sto sam ga kupio. Ta kabina je samo nesto sto eventualno moze zastiti od kise. Za spavanje je katastrofa, jer em nema mesta, u zavsnosti od vremena il se smrzavas il umires od vrucine, a ono mesta sto je ostalo iza kabine postaje tesno kada sednu dva coveka...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju