E, ovako treba... > Yamaha

jamaha 8 high trust

<< < (4/4)

dankan:
Kupio sam Yamahu 8 ks ali nisam siguran da li je HT... Prodavac se nije pohvalio da jeste HT pa sam mislio da nije.

Okacim slike veceras pa da mi kazete koja je.

Vuk:
Na haubi motora pise velikom slovima da li je motor high trust ili nije.

dugamm:
Ja kupih yamahu - prodavac kaze to ti je 9.9 HT .Ide kao luda (moj gradac glisira sa pola gasa) ali podaci su sledeci  F8AE broj motora 6J6L 123456 - sto po uputstvu znaci da je motor iz 1984 mada po nekoj tabeli iz predhodnog clanka moze da se protumaci i kao da je 1986. High Trust nigde nema u oznaci a motor je od 8 KS.

Prodavac kaze - to su isti motori samo je odblokirana neka elektronika ??? pa je to sad 9.9 .

Da li je moguce da je prodavac samo stavio elisu od HT ??
Kako je to moguce prekontrolisati - vizuelno - bez rastavljanja ??

Ko je ovde lud a ko zbunjen (mada cu izgleda ja da budem zbunjen-prevaren)????

Cena je bila prava sitnica 1000 EUR . Ja kad se zajebem , zajebem se.

dankan:
Ovako, omao sam slican problem pa sam istrazivao, godiste iz tog uputstva verovatno nije tacno. Na plocici gde je serijski broj imas u desnom donjem uglu utisnuto slovo. To slovo je oznaka godine proizvodnje a sta znaci koje slovo imas na linku.
http://www.yamahaoutboardparts.com/forum2/finding-year-motor-th4758.html

Sto se tice toga za 8 ks podignuto na 9,9 ks, da, to je tacno, to su isti motori samo je stavljena prigusnica za varijantu 8 ks zbog zakona u EU.

Sto se tice HT tu ti ne znam dati odgovor.....

Jason:
HT modeli imaju oznaku FT.
F je oznaka za cetvorotaktne motore a T je oznaka za higt thrust.
Nije stos samo u propeleru nego i u prenosu. Teretni modeli imaju "jaci" prenos (odprilike je 3:1 naspram 2:1 kod obicnih yamaha)
Moze da se vizuelno oceni ako se uporedi riba na cizmi (ono ispupcenje gde su prenosni zupcanici je vece kod teretnog modela).

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju