E, ovako treba... > Plovila

Molim za savet

<< < (2/9) > >>

LSI:
Kada sam ja rešio da kupim čamac postavio sam gotovo iste zahteve.

Posle dosta analiza i ja sam zaključio da je T-9 prava stvar. Na žalost, ni ja nisam mogao da nadjem čamac po ceni koja ne bi prelazila cifru od 2.000 evra (toliko sam sebi odobrio "budžetskih" sredstava za čamac) i zato sam kupio nešto sasvim drugo.

Predlažem i vama da sagledate mogćnost da sakupite dodatna sredstva i da ipak kupite T-9. U protivnom, naći ćete se u situaciji u kakvoj sam i ja i u kakvoj su bili mnogi drugi - ući ćete u proces prepravki, dogradjivanja i sve će to na kraju koštati dosta.
Ali ako vam je "dogorelo do nokata" kao što je bio slučaj sa mnom, onda ćete verovatno krenuti stopama nas koji smo sebi rekli: "Ma, kupiću ovo što mogu, a posle ću da se snadjem...!"

U svakom slučaju - srećno i šta god da izaberete i da uradite, neka vam to bude na radost i uživanje.

Zoran Marinković:
 :smile:

Imam običnog superšarka, i on je pravi školski primer nestabilnosti, a mislim da bi elektromotorom mogao jedino da tražiš lokaciju na par stotina metara.

Imam i Tisu 9 (bez kabine) koji je dosta teži ali i neuporedivo stabilniji. Neverovatno je koliko tomosova četvorka lakše gura Tisu od šarka.

Bratska preporuka je da ne uzimaš šarka, čak je i gumenjak bolji. :friends:

Zoran Marinković:
 :smile:

Nešto mi pade na pamet varijanta da razmotriš kombinaciju , recimo Elan 401 i šatora koji bi koristio na obali.

Elan nije nešto naročito težak i možeš ga relativno lako spuštati u vodu i vaditi po potrebi, a u slučaju nekog nevremena je sigurnije u šatoru na obali....

I onda bi se uklopio u raspoloživi budžet, a kasnije kad Bog da uzmi pravu stvar... :drinks:

budens72:
ček,ček.... Titel 9 bez opreme i motora lako može da se nađe za 1500 evra...   a čoveku motor ni ne treba jer na jezeru može da koristi samo elektro motor..... tako da je sve ok....

Jezerash:
hvala puno na odgovorima, prijatno sam se iznenadio da je ovaj forum tako živ i da je toliko posećen,

uopštemi nije jasno kako sam mogao da zaboravim na Titel 9, jer sam i njega merkao, i to mi nakon Vaših sugestija deluje kao logičan izbor. Prostrana kabina, otvoreni zadnji deo bez klupa gde mogu da se raširim sa mojim kanticama, kutijama za pribor, stolicama..., plitak gaz mi garantuje lak prilaz samoj obali.
Slažem se sa kolegom koji je zadni postovao, da mi pri kupovini nije potreban (za prvo vreme) motor a i oprema mi nije toliko bitna. Kasnije ću da ga upicanim i dodam prohrom, tendu, sonar i ostalo.

Ja sam prodao specijal 8 iz Premixa, i bio sam prezadovoljan tim čamcem, ali mi je falila kabina. Recimo, milion puta me je pljusak i nevreme oteralo kući, i nakon što prestane nevreme, mene naravno mrzi da se vraćam na vodu a tada riba najbolje radi. Kabina je zakon za te stvari.

Prelomio sam, Titel 9 tražim, pa ako neko ima nek preporuči.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju