E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..
KOMPRESOR NA BRODU
sale.m79:
Zorter rezervoar od freona ventil od stare kamionske gume zavaris na zgodno mesto
boca vec ima ventil u jednom smeru za ispust .Imas vazduh za bokobrane duseke za
siranu . Naravno koristis 12v kompresor za pumpanje guma.I zaboravih treba tlacna
sklopka.
zorter:
Sale koliko taj mali kompresor moze da naduva vazduha? Mislim koliki pritisak postize? Jel to ovaj kompresor?
oblak:
--- Citat: zorter 11, 05, 2011, 21:15:40 posle podne ---Sale koliko taj mali kompresor moze da naduva vazduha? Mislim koliki pritisak postize? Jel to ovaj kompresor?
--- Kraj citata ---
Može da naduva 100000000 litara na 8 bari za x vremena. Lepo chovek kaze, uzmesh sud 25 litara od freona i naduvash ga tim kompresorom za 5 min. i imash 25 litara na 8 bari za shta hoćeš
zorter:
Oblak,
Imao sam takav kompresor (vise njih), i nije mogao da naduva gumu vise od 2,2 bara. Zato sumnjam da i jedan ovakav moze vise da naduva. Zato se moje pitanje odnosilo na pritisak a ne na kolicinu vazduha. A posto mu je karika jedan teflonski prsten, uveren sam da i ne moze vise. A jos se i veoma zagreje dok naduva ta 2,2 bara. Do 8 bara bi se istopio.
sale.m79:
Ima malo boljih od toga i drukaju dobro do 5 bara a ako
imas pretvarac stari kompresor od frizidera kad propadne
druka 15 bara i nema buke
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju