Nautika opšta... > Iskustva sa vode
Брука у Чукаричком рукавцу
ronac:
Od svih samo Amerima vredi pisati,oni vole da nam se n..... majke i ne biraju razlog,svaki im je dobrodosao :skull:
dale:
ja sam i marini ada, posto sam kao i oblak sa dibljom kobilicom nema izlaska dok se sava ne podigne na kotu 220 to mi je parametar za izlazak iz rukavca. za svaki vid sam protesta o organizovane pobune pa i blokade mosta, ako se pravi lista zarobljenika cukarickog rukavca tu sam, bilo bi dobro da se okupimo popodne ispred marine ima i hladovine da nas bude sto vise , da se organizujemo sta dalje i da budemo istrajni u tome ako neko od nas ima mogucnost da pozove medije da se to razglasi na sva zvona kao sto su se vlasnici velukih glisera pre neko vece sam gledao na studiju B pobunili sto nema ni jedne benz. pumpe na vodi pa nose kante benzina kao devedesetih godina na ulici... ako nas bude vise vece su sanse da nas neko primeti nego kao pojedince koji nesto pokusavaju samoinicijativno da ostvare
oblak:
Ja sa ZA da se sutra skupimo. Dale, oko koliko sati? Poslacemo mailove medijima kad dogovorimo kakav vid protesta treba preduzeti...
Kapetan:
evo ga pismo na engleskom :
Dear Mr. Ambassador / Your Excellency
I am very ashamed to contact you like this, but I guess this is the only way to get some help, because our own government do not care for us.
As you are representative of EU country I would like to ask for your help on matter that is very important to me.
As you all know Ada Ciganlija is one of the oracle for citizen of Belgrade, and on that oracle there is marina that holds more than 200 boats.
Problem has started this spring when our city government didn’t properly predict what will happened when they start building the bridge on the river Sava.
Our marina has one small river “Topciderka”, that river is basically the drainage for the one part of the city and some of state factories. This spring there is no flow between river Sava and river Topciderka because of wrong placement of support pillars for the bridge, and all faeces that comes with Topciderka river ends in our marina . In this moment feces are so high that water is very shallow about 20 cm on places where it used to be 3-4 meters of water.
For last 60 days only 5 boats have managed to leave marina, I would like to give it to your attention that lot of our citizen have started to experience some medical problems and that it is possible that we will have very soon outbreak of cholera, because all Serbian rowing teams are training in this water. Also do not forget that this marina is only 30 meters from Ada Ciganlija popular Belgrade Beach .
I would like to tell u even more, but I think that this is more than enough if you want to helps us.
Sincerely
+Nikola Sijan
More info u can find on this webpage :
http://www.mojaladja.com/forum/index.php?topic=7476.0
ako saljete obavezno ostavite link jer je bitno da mogu da kliknu i vide odmah slike ... sredjeno prema LSI-evim savetima, ujedno gore samo odaberite MR ili Excellency ....
dale:
ja bi mogao biti na adi pred marinom posle 17h, hajde da se skupimo i planove na sunce, pa da sto pre krenemo organizovano jer sezona je u punom jeku, i dzaba smo sredjivali ladje i pravili zimus planove za leto ako budu nam ljubimci govnavim lancima vezani sa onu "skepticku jamu". inace zvao sam i upravnika marine ada i pitao ga sta ce preuzeti da mu korisnici usluga ne odu na drugu stranu, odgovor je bio sve sto je u njegovoj moci on je preduzeo, problem je goruci osralo je da beograd vode rese to, a svako ko zeli da ode neka odjavi vez... eto tako celnici u javnim i budzetskim firmama razmisljaju i angazuju se za svoje "musterije" koji svakog meseca uredno uplate na njihov racun onoliku sumu novca koliku oni propisu, jer su opet povecali cene svojih usluga za ovaj mesec, valjda zato sto sad imaju vise posla jer camci ne mogu da isplovljavaju pa dodatno opterecuju pontone i sajle, a i monitori od sigurnosnih kamera puni su camaca u sred sezone na +35 oC pa se trose tockici u njima. a nekad je to bio cool rukavac sa dubinom kod topciderke od 4-6m dok su hidrogliseri koji du vozili za kladovo u jugopetrolu tocili gorivo i ne samo oni vec i veci bridovi JRBa
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju