Nautika opšta... > Zakoni i Propisi
Porez na Camce
LSI:
Gledam sve ove vaše komentare - otprilike tako sam i ja reagovao kada sam pronašao ovu informaciju.
Po tom zakonu, ja za svoj čamac od 4,65 m preko svega i kabinom i motorom od 25 KS ne bih uopšte imao poresku obavezu!
Inače, ako niste videli, u posebnom poglavlju postoji i objašnjenje poreskih olakšica tako da kod komšija, oni koji žive na ostrvima ili se bave delatnošću koju ne bi mogli da obavljaju bez plovila, oslobodjeni su i do 100% bez obzira na dužine i snagu motora.
Bože, dokle ćemo gledati preko komšijskog plota?
Zar smo mi stvarno najgori od sve dece u kraju?
Nisam slučajno rekao ovo: deca. Jer ovi naši se prema nama upravo tako i odnose, kao da smo deca i to debilna!
Valjda čemo da porastemo jednog dana!?
Mossi, Impulse i ostali koji mislite da ne treba izlaziti na glasanje, samo na izborima, svojim glasovima, možemo da im pokažemo da smo odrasli i dorasli tako što ćemo glasati za sve one za koje svi misle da nemaju šansi i da im tako pokažemo da bez nas ipak ne mogu!
Ako ne izadjemo na izbore i ako na svojim glasačkim listićima ne zaokružimo autsajdere, biće isto kao da smo zaokružili broj ovih koji su sada aktuelni i pokazati im još jednom da mi uopšte nismo bitni i da oni zaista mogu i bez nas.
mossi:
Nisam ni ja baš od juče, prošlo je već nekoliko izbora u mom biračkom stažu i probali smo sve opcije - osim ne izlaska BOJKOTA.
I mislim da je bojkot ipak prava opcija iz barem dva razloga:
1. Poštedim sebe obaveze da u neku nedelju budem na nekom mestu, pogotovo ako je lepo vreme. :dance1:
2. Ne izlaskom na izbore, drastično se pogoršava njihova matematika verovatnoće pobede na izborima. :skull: :superstition:
:drinks:
SALE NB:
LSI, ne postoje autsajderi, svi su iz istog "klana"!
Osnovni problem ove države je što vlast ne snosi apsolutno nikakvu odgovornost za svoje postupke.
Godinama smo sedeli skrštenih ruku i gledali kako oni prekrajaju zakone i pravila, dovodeći celi državni sistem do apsurda, tako da sad ti poslanici i funkcioneri imaju neviđene privilegije, a ukinuli su sve mehanizme kroz koje bi oni mogli biti kontrolisani i kažnjavani.
Jedino rešenje, po meni, je da izvučemo bagru i povešamo ih po banderama. Ako neko reši da organizuje tako nešto, molim ga da mi javi, ne bih hteo da propustim! :diablo:
Problem je u tome što je političar postalo zanimanje koje privlači samo najveće lopove i lezileboviće. Super se živi, ništa se ne radi, i za 5 godina si obezbedio 3 generacije svoje porodice!
Kad zanimanje političar postane zanimljivo samo onoj vrsti ljudi koji su istinski spremni da se žrtvuju za dobrobit svog naroda, tada se možemo nadati nekom boljitku i stvarnoj borbi protiv kriminala, korupcije, tajkunizacije i sveopšteg javašluka.
Ovaj porez je sjajan primer za to. Naneo je toliko štete državi, kapetanijama i vlasnicima čamaca. Autor ovog poreza i ministar koji ga je odobrio bi , po svakom normalnom rezonu, morali da zaglave zatvor jedno bar godinu-dve!
Kada bi se takvi propusti i još more sličnih ( setite se vakcina, satelita, izgradnje autoputa itd.) počeli kažnjavati, mislim da bi se drugačije vodila država!
SALE NB:
Mossi, neizlaskom im samo daješ mogućnost da lakše lažiraju izbore.
Treba izaći i poništiti listić
LSI:
Uz sav rizik da ovu temu pretvorimo u vrlo političku, dao bih par komentara.
Nije dobro predlagati, niti pozivati na vešanje ili bilo šta slično.
Čak i ovim našim, ma kakvi bili, zakonima to se smatra podstrekivanjem na nasilje i kažnjivo je zakonom.
Ma šta vi mislili, ja i posle toliko godina, verujem da treba koristiti glasačko pravo. To je osnova demokratije.
Neizlazak na glasanje ili ubacivanje praznog listića isto je što i glasanje za velike političke stranke. One imaju dovoljno svojih članova koji će glasati za njih i ma koliko glasača da izadje na izbore one će uvek imati dovoljno glasova da opravdaju svoje mesto u parlamentu.
Ali ako glasamo za male partije, za neke minorne grupe ili pojedince koji se prijave za izbornu trku, svojim glasovima ćemo dovesti do toga da se u političkoj utakmici pojave novi igrači. Što oni dobiju više glasova, manje će ih biti za ove koji su sada pozicija i opozicija (slažem se i ja da su ovi sada svi jedno društvo, podeljeno na nekoliko partijskih plemena).
A kada nas bude mnogo koji ćemo glasati za te neke "nove" i "nevažne" onda će oni postati teg na vagi, a sadašnja pozicija i opozicija shvatiće da više nisu sami, da dolaze nova vremena u kojima će neko ispitati šta su to oni radili i doći će vreme kada će morati da plate za sve ono što ste pominjali u svojim porukama i za mnogo drugih nepomenutih, a ne manje štetnih stvari koje su učinili sa samo jednim ciljem - da se oni obogate.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju