E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA

Kanali i prevodnice Vojvodine

<< < (20/21) > >>

George:
I ja sam vrlo zainteresovan za gore napisano.

baka:

Do Osijeka (to je 20-tak km od ušća u Drave u Dunav kod Aljmaša) se bez problema može doći Dravom jer je plovna za veće brodove sve do Belišća, iako se može još gore bez problema sve do Križnice.
Procedura je takva da se odjavite na izlasku iz Srbije u Apatinu, Bačkoj Palanci ili ne znam da li se može u Bogojevu.
Ako ste se odjavili u Apatinu onda se vozite slobodno Dunavom i Dravom sve do ulaska u Osijek gdje se prijavljujete policiji u luci Tranzit. Sve je vrlo jednostavno, formalnosti se riješe brzo i nema nikakvih problema.
Ako se odjavljujete u Bačkoj Palanci, za to nisam siguran da li se morate prijaviti odmah u Iloku, Vukovaru ili možda u Osijeku, ali opet ponavljam, procedura je vrlo jednostavna i nema nikakvih komplikacija, za razliku od onih bolesnika u Mađarskoj.

Isto tako je kad se vraćate, odjavite se u Hrvatskoj i poslije toga se prijavljujete u Srbiji, kao kad prelazite granicu autom.

Što se tiče parkiranja broda i spavanja u Osijeku, možete se sidriti u Zimskoj luci (ako ima mjesta), možete zamoliti da se privežete za brod-restoran Galiju (mislim da će vam dozvoliti bez problema) i to je sve u centru grada, a možete što mislim da je i najljepše usidriti se na pješčanim plažama kod željezničkog mosta u samom Osijeku.
Na nacionalnoj osnovi ne vjerujem da će biti ikakvih problema, do sada ih nikad nije bilo kao što nismo ni mi imali kad smo išli u Srbiju, iako se može uvijek naći idiota kako na jednoj tako i na drugoj strani.
Ali za to se ne trebate brinuti, a ako vas još nešto zanima slobodno pitajte i nadam se da ćemo se vidjeti.

George:
Koliko je brza Drava? Meni je ovo prilično bitna stavka, pošto plovim sa DMB-om od 10 KS koji gura brodicu od 3t (prazne), pa mi brzina baš i nije vrlina. sail

baka:

Drava je gotovo uvijek malo brža od Dunava, a što ćeš, plića je. Iako, nisu to neke velike razlike u brzini vode kod normalnog vodostaja. Nije to ništa strašno.

zankiki:
Zna li neko, da li je moguće kanalima proći od Srbobrana, pa kroz Vrbas i Kulu izaći na Sombor?

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju