E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA

Kanali i prevodnice Vojvodine

<< < (17/21) > >>

vepar:
Momci kako vam zavidim! Svaka cast! Prelepo je... Jedva cekam rano prolece pa da i ja prodjem kroz te kapije i naravno produzim jos malo uzvodno ;)

vepar:
A Kabe i Zoki su obojica spremni za nesto sa kabinom! Pelcovali su se 100% i bolje im je da prodaju camce sto pre jer vise vrede noviji! ;)

Kabe:
Istina :D

Iskreno, već ove sezone bih bio u nekom brodu samo da imam rešeno pitanje veza. Veoma bolna tačka, ali nije da ne možemo da rešimo i to pitanje...

sajkaca

calypso2:
Pa srce mi se istopi na ovakve slike i to od sabajle  114
Raj

Terca:

--- Citat: zoki_ns  01, 10, 2020, 15:42:25 posle podne ---Koliko dana je trajalo putesestvije? Ako znate, da li prilikom plovidbe kanalima ovom rutom postoji mogucnost da se negde prespava, (negde u blizini obale, a da nije sator  jh, a da ima gde da se ostavi camac)?

--- Kraj citata ---

Nisam siguran da li si dobro postavio pitanje  sajkaca ovog puta nam je tura trajala 6 dana, a isključivo iz razloga što nismo mogli da odvojimo više, ebaga mora i da se radi.... mi plovimo sporo, a želeli bismo uglavnom još sporije.
Elem, bolji podatak za tebe bi bio da je ovaj krug za neku mrvicu kraći od 300 km, a ti znaš kojojm brzinom se krećeš. Računaš i da kanalom nećeš baš moći da peglaš pun gas (nadam se da nećeš ni želeti) jer ćeš daviti pecaroše i sve živo oko sebe, štucaćete ti i gospođa ceo put... i vi a verovatno i bliža rodbina  ha, Dunavom, opet, možeš da peglaš ali nisam siguran da li se isplati... zavisi od vodostaja. Verovatno nema boljeg mesta na svetu od Kopačkog rita (i sa naše strane apatinsko-monoštorskog) kada je nizak vodostaj i reka gostoljubiva.

Što se drugog pitanja tiče, ako se odlučiš da pođeš tuda, naravno da treba da proučiš stacinoažu i napraviš sebi neki daljinar kanala, i obavestiš se šta treba preskočiti a šta nikako ne, jer dobar deo kanala , malte ne do Sombora je veštački vodotok, opasan visokim dolmama i nije preterano gostoljubiv.

Sad, ja nisam baš dobar izvor informacija za to gde se ima spavati u drugom redu pored vode  ha ha ha ali takvih mesta ima, pogotovo od ove godine kada je "vikedica- etno- u dupe ga metno" turizam u procvatu. Evo šta znam:
recimo kod Petrovca u malom kanalu, odma kod mosta ima kuća koja se izdaje, tačno prekoputa petrovačke čarde.
kod Odžaka, pre mosta ka Miletiću ima kafana u kojoj mislim (gotovo sam siguran) da ima i soba, jednom sam svraćao.
U Miletiću je bila plutajuća kafana ali je više nema, načuo sam da se sprama zamena, onda tu može da se ostavi čamac a spavanje bilo gde.
Sombor pretraži u airbnb ili tako nekako, tamo nema šta nema.
Posle Sombora se menja kanal, nema više vioke dolme okolo a kuće izlaze na samu vodu i tu je izbor mnogo veći.
Kod pontonca ima kafana Lepi Toma, tamo ima soba ali nije mi neka pozicija.
U Bezdanu, Šebešfoku, Korlatošu i Kenđiji se izdaje milion vikendica, kuća, ima i kamp, na većinu  pristaješ direktno.
Imaš čardu Šebešfok (nekad se zvala i kod Srećka, a sad ju je preuzeo Pikec) tamo ima i bungalova.
U Baračkoj kod Pikeca imaš takođe gostinsku kuću a ima i more vikendaja na iznajmljivanje.
Nizvodno Dunavom imaš Apatinsku marinu sa sve smeštajem, a ima i nekih alternativa
U Bačkom Novom Selu imaš hotelčić u hagli, Nećkova čarda trenutno ne radi, a ne radi ni onda druga nizvodno (iako deluje da je letos radila)
U Palanci nema šta nema.
...
Nadalje si već bio koliko sam ispratio.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju