E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA

Kanali i prevodnice Vojvodine

<< < (4/22) > >>

mossi:
Leptirice,

1. Odmuljavao se VBK, a ne DTD.  :) A moje pitanje se odnosilo na DTD.
2. Znam za ponton, ali me interesuje da i se plaća tj da li UVEK mogu obezbediti prolaz ili ima neki poseban režim?
3. 2m eura? Pa za te novce možete napraviti još jednu pored. ha ha ha  :lol:

Hvala na info!

:drinks:

leptirica:
Mossi,
1. Prvo da razjasnimo sta je za Vas DTD a sta VBK. Pretpostavljam da mislite Veliki Backi kanal. Taj kanal se i nalazi u sistemu hidrosistema DTD samo se zvanicno zove kanal Vrbas-Bezdan i prolazi kroz Backi Monostor. Takodje s druge strane postoji kanal Prigrevica-Bezdan koji izlazi na vodozahvatnu ustavu Bezdan (paralelni kanal) i isto prolazi pored Monostora. Mi smo izmuljivali prvi gde se i nalazi pontonski most a koji izlazi na Dunav preko pomenute prevodnice Bezdan. Inace postoji osnovna kanalska mreza (hidrosistem DTD) na kojoj se vecim delom plovidba i odvija (duzine 930 km) i detaljna kanalska mreza koju cine svi ostali primarni i sekundarni kanali i vodotoci (preko 20.000 km) i koji sluze za odvodnjavanje i navodnjavanje.
2. Ponton se ne placa i moze se uvek obezbediti prolaz u dogovoru sa pomenutim covekom (cisto da napomenem da se retko i plovi tuda).
3. Tesko za te novce moze da se napravi nova...

Pozdrav.. Ako jos nesto treba pitajte :)

mossi:
 :)

Mi imamo 10 naziva za kafanu, pa i kanali imaju po nekoliko imena.
Tj svako svoje.

Pošto se ta dva kanala razlikuju kao "Bog i šeširdžija" i po izgledu i po vodi,
mi u Somboru ih razlikujemo na taj način što ih i drugačije nazivamo.
VBK je kanal koji prolazi kroz Sombor i na kojem je gradsko kupalište "Štrand".

A DTD je drugi tj kanal, bliže npr Apatinu (drugi apatinski most).
Tj prolazi kroz vikend naselje "Adica" koje u sebi ima i podnaselje "Беверли Хилс", koje je čak i na CNN-u bilo!  :)
Već kod Adice, on je izuzetno zamuljen, a kad se dodje do Monoštora tamo je potpuno neplovan čak i za čamce.  :diablo:
Taj kanal prema Dunavu, ima samo ustavu, a nema prevodnicu tako da se iz tog kanala kod Bezdana ne može u Dunav.

Hvala za info za pontonski most.
To mi je dosta bitno jer to podrazumeva da ne zavisimo od dobre volje čoveka na mostu.  :good:

Moja vikendica je na 2km od mosta, prema Somboru!

:drinks: :friends:

leptirica:
Najvaznije je da smo se razumeli. :)
 Vas naziv DTD je u stvari kanal Prigrevica-Bezdan. Inace to su zvanicni nazivi kanala iz projekta i dobili su ime po nazivima mesta gde pocinju i gde se zavrsavaju. A da se razlikuju to verujem. Kanal Vrbas-Bezdan od Sombora uzvodno predstavlja za mene najlepsi krajolik u celoj Vojvodini :)
Sto se tice izmuljenja, plovidbe na kanalu Prigrevica-Bezdan i nema. Za sada nam nije u planu ova lokacija za ciscenje ali cim bude javljam!

Uzivajte u vikendici! Zavidim... Ja jedino cesce idem na tu stranu na teren poslovno ;) Pogotovo leti

ggliga022:
a ima li negde mapa sistema DTD sa svim prevodnicama i tako to
ja planiram nesto sledece godine pa me zanima
al dogodine
 :stop:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju