E, ovako treba... > Restauracije
Jovo nanovo,ili Hogarove muke
Barba:
O deplasmancu sa LWL od 9.5m nema smisla pricati za brzine vece od 8 cvorova. Tu treba mnogo snage, ali mnoooogo, 100HP je nista.
Posto je ocigledno da je brzina plovila koje koriste nasi forumasi vrlo relativna stvar, namece se samo jedno objasnjenje, a to je da ili Garmin laze ili povremeno prorade Tesline ploce pa dodje do zakrivljenja vremena i prostora. :sajkaca:
HOGAR:
Iko,rezervoar za ribu ide na krmenu platformu i sluzi i kao stepenik,a ispod krmene palube akumulatori,rez.za gorivo i dr. Barba, :lol: :lol:. bre,moj camac je trimaranski pramac i blago V,nesto izmedju deplasmanca i polu -deplasmanca,al vise vuce na ovo drugo,da ne kazem,oseca se :lol:.Izgleda da je Dule u pravu,nije mogla da se odrzi brzina,to je bilo i vise jok,probacu danas ponovo sa trimovanjem :drinks:
Terca:
Fizika je tu jasna, maksimalna brzina tog korita u km/h, a na mirnoj vodi, je: četiri zarez tri puta kvadratni koren iz dužine na vodenoj liniji u metrima. Ili za čvorove, koeficijent je 2,32.
To za Hogara znači oko 13 km/h. Činjenica da korito ima vitku formu, da je usko i plovno, omogućava samo da se ta brzina postigne sa manjim motorom i sa kraćim zaletom, a 25 KS je Hogaru sasvim dovoljno. Da izglisira, kao što Barba reče, treba mu mnooogo više, npr. jedan Krško.
Za sve rezultate preko te brzine su krivi vetar, voda, nizbrdica, Tesline ploče, Garmin u tunelu...
Da smo nastavili da pricamo o 20 km/h insistirao bih da dođem, lično proverim i pojedem obećani ručak.
Barba:
Hogare, ja sam samo dopunio Duletov post u kome pominje sve tri vrste tipskih korita. Ne odnosi se konkretno na tvoje korito.
HOGAR:
Terca, :lol: :lol: ,dodji more na rucak i onako
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju