E, ovako treba... > Restauracije
Jovo nanovo,ili Hogarove muke
zoki novus:
sta ti je covek?
postavio svetski rekord u brzini i potrosnji a opet nezadovoljan....
IKA:
--- Citat: HOGAR 25, 06, 2011, 19:49:47 posle podne ---bocna i krmena ograda zavrsene
--- Kraj citata ---
Hogare ja bih nešto da pitam... Koju funkciju ima krmena ograda.Za bočnu razumem al mi nije jasno za tu krmenu
HOGAR:
Iko,posle prosecanja krmenog kokpita po duzini ostalo mi je 50cm puta 270 krmene palube,kao sto vidis,idealno za zenskinje da se sunca ako je sunce sa te strane,a ograda da ne ispadnu,a i moze da se veze prostirka za plazu,da je ne oduva vetar.Sledece,ograda za rezervne nosace stapova,ako je kisa,da mogu da zatvorim kokpit tendom,jer,krov nije do kraja kokpita pa kisa hoce unutra.Zato imam na tendi dva velika prozora pozadi,da pratim situaciju.Kao sto se vidi ona je iz dva dela,izmedju je prolaz za platformu,a i kad si na platformi dobro dodje rukohvat,pogotovo kad nemas 20 godina,i jos dosta namena,i nadam se da sam ti razresio dileme,sto se tice ograde bar :lol: :drinks:
Terca:
I, kažeš, 20km/h, uzvodno po Savi...
Sa 9m vodene linije...
U kom to režimu ploviš? Da li to znači da si izglisirao?
HOGAR:
Vidi,Terca,nisam glisirao,bio je jak vetar u ledja a pramac je bacao vodu na gazista i taj momenat sam snimio,a kad sam se vracao nizvodno nisam prebacio ni 8 cvorova.Jeste da sam se napalio i otrcao na forum,da se hvalim,ali evo juce, kod ratnog ostrva,nizvodno,nisam mogao preko 8.5 cvorova,tako da ja ne mogu da objasnim 11.1 cvora pre neki dan.Doduse,Garmin je nesto pobrljavio ispod mosta,a prvi put je ukljucen 10 min.pre fotografisanja.Inace,bratov komentar na camcu je bio,bato,jel mora tako brzo,tako da sam ja smanjio na pola gasa i brzinu od 5 cvorova.Eto celog izvestaja,i ne mora cak ni deplasmanac da glisira pri 20 na sat,pogledaj tankere,pice i 60 na sat,a ne podizu korito[odnos duzina-sirina-pogon] :drinks:
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju