E, ovako treba... > Metalni čamci

Katamaran 12 x 4

<< < (5/7) > >>

BEGEJ:
@Zoran Marinković,  neradi se koliko se ja razumem u ovom slucaju o parama  (premda nista bez njih) ,vec jednostavno sto brodogradnja inox priznaje samo za delove i najvise palubnu opremu , a nikako ne kao trup broda, pa ni kabina-nadgradnja.  Retko da je netko od bogatasa pravio od prohrona brod.  Ne zato sto on to zna da nevalja, vec zato sto su mu iskusni brodograditelji rekli da se to neradi od te vrste materijala. :nono: :hi:

busa2:
E ovo je vec nesto sto realno sanjam i nadam se .........  :good:

Zoran Marinković:
 :smile:

Svako neka shvati sve ovo kako želi. Ja sam i napisao ono što sam znao i ono što je nauka rekla.

Veliki i teški brodovi se jednostavno ne rade od prokrona jer bi bili previše skupi i nemaju ekonomsku opravdanost, a nikako ne znači
da bi prokron, odnosno određena vrsta prokrona, bila loša za plovila.
Ali se zato i tekako rade sidra, bitve, ograde, sajle.....i jako bi voleo da mi neko pokaže zarđalo prokronsko sidro koje je korišćeno
makar i na moru, ili zarđalu bitvu.....

Na sto metara od mene je jedan komšija uradio prokronsku bovu bez farbanja, a ja imam prokronsku sajlu ... ni ne pamtim od kada.

Slično poređenje bi bilo kao kada bi neko rekao da recimo prelep granit nije dobar za gradnju kuće umesto cigala, već se samo
eventualno oblaže fasada....

zoki novus:
koliko sam ja cuo razlog su losija mehanicka svojstva a nikako cena....
jer da je drugacije abramovic bi svakako imao jahtu od inoksa

fisherman:
Mogu i majstori koji rade camce da daju najokvirniju cenu za ovakav projekat u limu 3mm .. Na primer...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju