E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..

Farbanje plasticnog camca - izbor boje

<< < (5/6) > >>

LSI:
Pokušaću da pomognem sledećim tekstom:

Pitura preporučuje sledeće sisteme za zaštitu od korozije na metalnim konstrukcijama:
Zaštita struktura pod vodom
•   Eposal EPZ
•   Epoksal K-EPO
•   Epoksal K EPP
2K Katran-2K eposi sistem premaza otporan na dejstvo vode i vlage.
Sistem je atestiran
Zaštita nadvodne strukture
•   Epoksal SP-shop primer
•   Epoksal EPO DS
•   TOP PUR PU DS ili TOP PUR AY
2K Epoksi-2K PUR sistem premaza obezbeđuje dugotrajnu i kvalitetnu antikorozivnu zaštitu. Odlikuje se postojanošću nijanse i sjaja premaza.
Sistem je atestiran

Što se tiče bojenja plastike, o tome ne mogu u ovom trenutku da kažem nešto više dok ne proverim.
Naime, znam da Pitura radi vrlo kvalitetne premaze za zaštitu metala od korozije, kao i a zaštitu drveta ali nije mi poznat njihov program za plastiku.
Koliko znam, imaju: AQUAL FLEX®UV - dekorativni premaz za izolacije od sintetičkog kaučuka.

Mislim da ću o tome moći da kažem nešto više u ponedeljak, utorak, nakon razgovora sa ljudima iz Piture.

O cenama i razlikama u cenama ne bih - mislim da je Busa već dao odgovor.

busa2:
Izvini dzigi , tek sada vidim da ti je ovo prva poruka na forumu koju si postavio i odmah opleo po kritici . Nemam ja nista protiv kritike ako je dobro namerna ali neide da prvi post bude negativan ,daj malo podataka o sebi i plovilu pa onda opleti .

IKA:
Džigi se ko kanda malo zabrojao.Sad živi u ubeđenju da je prošao jeftinije. :lula:

dzigidzigic:

--- Citat: busa2  16, 04, 2011, 21:40:41 posle podne ---Izvini dzigi , tek sada vidim da ti je ovo prva poruka na forumu koju si postavio i odmah opleo po kritici . Nemam ja nista protiv kritike ako je dobro namerna ali neide da prvi post bude negativan ,daj malo podataka o sebi i plovilu pa onda opleti .

--- Kraj citata ---
Ne smatram da mi je post negativan prema bilo kome,nego sam samo preneo svoja iskustva kao kupca.Novi sam na forumu i od skoro sam "plovan" i mislim da je za pocetnika bolje da koristi proverene boje za svoj camac.Sto se keder gume tice,nemam nista protiv i da si stavio 1000 din za metar,nego sto si naglasio da ti je cena ista kao kod proizvodjaca.Shvati ovo kao dobronamernu kritiku.Pozdrav!

LSI:
Danas obavljen razgovor sa ljudima u Pituri i dobio sam sledeće odgovore (nadam se da neću ništa pogrešno preneti):

1.
PU lak nije namenejen bojenju plastičnih površina. Ipak, moguće je to uraditi ako se radi o poliestru ali je prethodno potrebno ohrapaviti površinu i još bolje je ako se površina premaže BodyPlastic Primer-om (izgleda da i Pitura ima svoj prajmer i Busa bi trebalo da ga ima ili da ga traži ako mu ga nisu dali - za ovakve slučajeve).

2.
PU lak nije namenjen bojenju podvodnog dela čamca - pre svega zato što je skup. Znači - može, ali nema smisla.

3.
Za podvodni deo čamca preporučuje se epoksi katran i to obično se radi "jedna ruka" sa osnovnim i "dve ruke" sa završnim katranom.

Ovo važi za čamce od čeličnog lima.
Za bojenje aluminijuma preporučuje se nanošenje jednokomponentnog vošprajmera kojeg imaju u dve boje u tankom sloju (najbolje prskanjem), a zatim
- podvodni deo
       jedna ruka BRODOPRIMER K-EPO
       dve ruke BRODOLUX K-EPP
- nadvodni deo
       jedna ruka BRODOPRIMER EPO
       jedna/dve ruke BRODOLUX PU  (beli ili plavi)

I još da napomenem katran za prvu ruku je sive boje, a završni sloj katrana je crne boje!

Toliko od mene - nadam se da pomaže da se razjasne dileme.
Busa, predlažem da još jednom prodjete kroz sva uputstva koja ste dobili od Pelje Srbljanovića i rekao mi je da možete da mu se javite u bilo koje vreme kad imate bilo kakva pitanja.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju