E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..

Šta planirate od radova na plovilima

(1/9) > >>

broker975fx:
Iako godina nikad teže barem što se tiče početka sezone za sada sve deluje vrlo lepo. Vodostaj je nizak, reka vrlo pitoma, vreme manje više lepo. Prošle godine u ovo vreme je bilo baš loše vreme, sećam se da sam radove na lađi mogao da započnem tek sredinom aprila, onda je bio onaj cirkus sa poplavama i zabrana plovidbe i sl. Kako god dok sam se okrenuo došao Avgust :suicide:

Voleo bih da čujem šta radite sa vašim plovilima, kakvi su vam planovi, da li nešto spremate, planira te li neku prepravku, popravku ili možda nabavku nečeg, opreme, motora, enterijera i sl.

Ja sam zadnjih dve nedelje bio vredan uređeni su veliki servisi na DMB i Yamahi. Motor DMB je čašćen novim filterom za vazduh pa je makina sada ne uporedivo tiša a kućište motora je dobilo i novu izolaciju. Spoljni motor Y9.9 je dobila čišćenje karburatora, novo ulje u motoru i kopči pa sada veselo prede. U enterijeru je napravljena blaga prepravka, izbačen je jedan ležaj i na njegovo mesto postavljen sto sa jednim taburem i stolicom pa je spavaća soba sada dobila i radni deo :). Pomoćni čamac je dobio mali motorčić Volvo pentu od 4ks i to je to. Ostalo mi je vraćanje trske na tendu, čišćenje i ribanje i ponovno sređivanje drvenih prozora koje sam prošle godine šusterski uradio. Imao sam ideju da pomeram przore i još neke promene međutim zbog ne predviđenih dešavanja to će sačekati neka bolja vremena. 

mossi:
1. Reparacija Antialgina
2. farbanje tvrdog krova
3. instalacija solarnih panela sa svim kabliranjem
4. novi akumulator
5. reparacija stare elise /nabavka nove/
6. krojenje nove tende (2x bočna), komarnik, "treća vrata"
7. kišna/zimska cirada
8. prepravka stare e-pente
9. novi nosač za portabl sondu za sonar
10. ATEST prikolice

-----------------

A to je samo ono što imam na čamcu posla... eeeee

No nije to toliko puno, sve se to poradi za max 7 dana.  :) :yahoo:

LSI:
Prekosutra, u nedelju, "Anatej" polazi na svoje poslednje putovanje u sadašnjem obliku i pod ovim imenom.

Trebalo bi da Zoran Kaćintata uradi sledeće:
1. Produžetak trupa
2. Postavljanje vetrobrana
3. Farbanje spolja i iznutra.

Sledeći korak biće unutrašnje uredjenje:
4. Postavljanje elektro-instalacije
5. Izolacija i oblaganje kabineskog prostora
6. Izrada poda, upravljačke konzole

Ako bude para, možda u trećoj fazi čamac dobije i nekakvu tendu. Sa njom ili bez nje, čamac bi trebalo da bude na vodi početkom maja.

O detaljima će biti dovoljno informacija u hodu...

deda:
Trebalo je da se radi:

dogradnja prednjeg kljuna

prosirenje zadnje platforme

peskiranje korita

farbanje

A radice se:

farbanje krova kabine jer je nastradao od pribora koji je tamo stajao

Razlog?Necu da vam kazem , pogodite!!

jjelenic:
1.Zamena svih konopaca
2.Ugradnja sunčanog kolektora kada ga kupim i regulatora (ako mi se javi zoki novus)
3.Razvod elektrike
4.Otvaranje komarnika sa (strane) i prozora (nazad) na ceradi
5.isecanje otvora na kljunu i montaža plastičnog točka-vodjice za sidreni lanac i konopac. Ruke (i ledja) mi otpadoše izvlačeći sidro od 12kg
6.Ugradnja frižidera
7.Zamena svih sijalica LED diodama
To je valda sve. Neće biti više ni para a ni vremena. A, treba i uživati na čamcu.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju