E, ovako treba... > Plovila

Gradac - Pazario sam :))))

<< < (6/20) > >>

Zoran:
Cestitam

psale74:
Hvala još jednom svima.
Evo konačno se i na  prognozi vremena pojavio podeok na skali termometra preko 10 stepeni :)
I to za ovaj vikend!
Sada razmišljam ako bih uspeo da se organizujem da zaplovim za vikend!?
Da li ima neko da mi da neke savete vezane za plovidbu od BG do NS?
Na šta da obratim pažnju i čega da se pazim.
Procena je da bih sa ovim čamcem i motorom putovao uzvodno oko 7km/h (nas dvojioca do četvorica)
Ima oko 100km, što znači da je to 14 sati plovidbe.
Voleo bih da se podeli na dva dana, pa organizujemo noćenje negde kod Slankamena (da li ćemo se smrznuti ne znam).
Saveti su dobrodošli, ponajviše od isksnih  :tenk:

SALE NB:
Do Belegiša plovi uz banatsku obalu, pa preseci između male i velike belegiške ade i nastavi uz sremsku stranu dok ne prođeš Surduk.
Pazi se spruda na donjem špicu velike ade, držite se dalje od ade, plovi po sredini kanala.
Posle Surduka treba biti oprezan, ima dosta napera, a vodostaj je sada dosta nizak. Tu moraš ploviti malo dalje od obale, ali opet bolje nego uz banatsku stranu, jer tamo Tisa dosta gura. Najbolje da tek kod ušća presečete Dunav i zavučete se u rukavac odmah posle ušća Tise.
Tu ćete biti zaklonjeni od talasa i možete mirno prespavati.  Neka grejalica i/ili dosta ćebadi su obavezna oprema! :)
Posle Slankamena ima napera sa obe strane, pa savetujem da radije potrošite koju litru goriva više i plovite uz ivicu plovnog puta.
Oprez ispod mosta kod Beške, ko zna čega sve nema u plićaku!
Dalje do Novog Sada nisam dobro upoznao Dunav, ali osim napera, ne bi trebalo da imate drugih glavobolja.

psale74:
Svaka čast imenače  :good:

Labud 1258:
Ovako je to izgledalo u našoj režiji, možda bude od koristi.

http://www.ljudisareke.com/?pg=2&sekid=2&art=13&vm=102

Ps. čestitam na kupovini, jako lep Gradac

:drinks:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju