Nautika opšta... > Zakoni i Propisi

Registracija plovila

<< < (13/20) > >>

foRce:
Cao, molim vas za malu pomoc. Plovilo je registrovano u kapetaniji Novi Sad, istice mi registracija, a ja hocu da ga prebacim na sebe i registrujem u Beogradu. Da li neko moze da mi napise sta je sve potrebno? Verovatno treba da platim porez pa da sa ugovorom i placenim porezom idem da odjavim plovilo u kapetaniju Novi Sad...... Kasnije sa dokumentacijom zakazujem pregled u Beogradskoj marini, da li sam dobro informisan? Pozdrav za sve 😎

LSI:
foRce,

Ваше питање је веома кратко али мени не баш сасвим јасно.
Написали сте: "Истиче ми регистрација а ја хоћу да га пребацим на себе и региструјем..."
Чини ми се да се овде ради о томе да ви желите да купите неки чамац коме управо истиче регистрацијам, јер да је ваш - зашто бисте га пребацивали на себе?

Дакле, ако се ради о куповини и пресељењу документације, предложио бих вам следеће:

Зашто са садашњим власником не договорите да он продужи регистрацију на своје име, а затим поднесете купопродајни уговор и доказ о плаћеном порезу на пренос права, он затим одјави пловило и са тим папирима одете у вашу капетанију и тражите да се изврши пренос власништва? У овом случају, наравно, садашњем власнику признаћете трошкове продужетка регистрације и за тај износ ћете платити више али то је и иначе износ који бисте свакако платили у вашој капетанији.

Уколико желите да идете на начин на који сте сугерисали у свом питању, може да се деси да вам истекне регистрација (у поруци нисте јасно назначили када истиче регистрација) и да морате после да радите поново први упис (подсетићу вас: продужетак регистрације врши се у периоду од 30 дана пре истека до 30 дана после истека важења пловидбене дозволе; уколико прође више од 30 дана, чамац се аутоматски брише из регистра и мора се поново регистровати као да је ново и први пут).

foRce:
LSI, invinjavam se na nejasnom tekstu. Prosle godine sam kupio plovilo u Novom Sadu cija registracija istice 7.7.2021. Nazalost nisam ranije uspeo da udjem u pricu skupljanja dokumentacije. Plovilo glasi na decka od koga sam kupio, uradili smo kupoprodajni ugovor, ali ne i porez. Danas sam uspeo da dobijem kapetaniju N. S. i rekli su da dodjem licno sa placenim porezom na apsolutna prava, ugovorom i da se odjava ceka oko 30 dana...... Po nju ponovo moram da odem licno, jer ne salju..... U tom slucaju ce mi isteci 30 dana, posto je termin za pregled svake trece srede u mesecu, a to je svakako posle 7.8.2021.

Zile-nbg:
Prvi problem mozes da imas u poreskoj zato sto si duzan da porez na prenos platis u roku od 8 dana. Tebi je na ugovoru datum od prosle godine, ako sam dobro shvatio.
Ako ti ne budu pravili problem u poreskoj, odjavu sigurno ne moras da cekas mesec dana, mozda neko zna nekoga ko zna nekoga ko bi mogao da zamoli da to ide malo brze. Svakako prvo resi porez.

foRce:
Nadam se da me u poreskoj nece zezati. Idem sutra za NS da probam da zavrsim sve.
Hvala na odgovorima.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju