Nautika opšta... > Iskustva sa vode

nemar brate i to ti je

<< < (5/6) > >>

mossi:
U našoj marini ima ok 250 čamaca i vodu vade sami vlasnici, njihove komšije (prijatelji) ili plate čuvaru da ponekad baci pogled i izbaci vodu ako je kritično. Niukom slučaju to nije obaveza marine. Nije da ne bih voleo da jeste, jer bi me to poštedilo dosta zezanja, odlaska za Apatin, kad mogu i kad ne mogu.

Ali takva klauzula u ugovoru ne postoji.  :nono:

Od ove godine biće instalirana kaljužna pumpa, ali opet se treba osloniti na elektroniku od 50-tak evra, da čuva nešto od 5-6ke...  :wild:

maverick:
s takvim nikad nisam nacisto..mi vezemo camce uz male pontone, svatko za svoj i imamo obvezu na promjene vodostaja dizati i spustati daske..sto puta bar pojedincima dignem dasku i izbacim vodu iz camca, zao mi da se potope..a vecina ih to shvati...ma uvijek je netko tamo pa ce to odraditi..dodje mi da jednostavno okrenem glavu i prodjem...a zao mi kao da su moji

Kapetan:

--- Citat: zoke  04, 03, 2011, 21:22:40 posle podne ---vlasnici pontona su mu dostavili pismeno o obavezama u marini kako njemu tako svim clanovima koji su na vezu i potpisao je ugovor-dobro je on prosao imamo pravo jos da trazimo materijalno obestecenje koje je nastalao na vezu i da trajno izgubi mjesto,zbog svog nemara i bahatosti ,neznam zorane ja kod tebe vidje dosta camaca na adi potopljenih u tvojoj marini

--- Kraj citata ---

ja bas otvorih jednu temu o tome pre neki dan , ako je takav ugovor mislim da je to najpostenije a ne naplacuje se brdo para a usluga nula.. :good:

Zoran:
    Moj imenjace,gde ja drzim ladju nije marina vec PARKING.
Kada bi ja gazdovao cuvari bi debelo odgovarali za svaki po-
topljeni camac.
    "Gazde"  bi se naplacale za vadjenje vode,i prevezivanje
camaca.  :drinks:

poljo:
Zorane ... Za 5 evra mjesecno koliko je ovde cijena priveza je sasvim dovoljno sto niko nije blatnjav kad dolazi na camac . Svakodnevni obilasci i citava muka oko pomjeranja kompletnog pontona je besplatna za sve clanove. Da nema Zoketa svi bi mi po Savi camce trazili kao sto se i desava cesto na "divljim" privezima. Dva dana ranije taj isti camac je Profa ocistio od 40 cm snijega , e pa sad , da li je mozda trebao da ulazi ispod najlona i izbaci vodu ...pitacu ga . Ja sam bio tamo i kad je cisceno i kad je vadjeno i nimalo se ne osjecam krivim sto je potonuo . Zbog socijalnog pristupa naplacivanju usluga nema mogucnosti da se zaposli lice koje bi bilo odgovorno za camce. Nas nekoliko (ja najmanje ) vodimo racuna o kompletnom vezu a pojedinacna plovila su odgovornost vlasnika. Niko njemu nije zabranio da dodje i izbaci par kofa vode , naprotiv , obavjesten je da mu je plovilo u nikakvom stanju . Kompletna ova prica oko priveza (marine) je jedan amaterski pokusaj da se pomjeri situacija malo naprijed . Treba natjerati ljude da misle malo drugacije a to je najteze . 
P.S.
Ako se nevaram , a i to je rijetkost, prosle godine je tu u Beogradu na jednoj od dobro placenih marina bilo vise potopljenih brodica i camaca ...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju