E, ovako treba... > Elektronika
GPS Navigacije
vepar:
Zanima me da li bi Garmin nuvi 255w 4.3 inca GPS uredjaj mogaoda se prikopca na lap top i da se koristi kao navigacija na brodu? Na uredjaju su instalirane mape scg route pa me zanima da li bi one radile i na racunaru a da sam uredjaj bude kao gps prijemnik za racunar. Pitanje se pre svega odnosi na gospodina Peru ali pomoc od bilo koga ko se razume je dobro dosla...
Pera GARMIN:
--- Citat: vepar 29, 03, 2016, 01:36:10 pre podne ---Zanima me da li bi Garmin nuvi 255w 4.3 inca GPS uredjaj mogaoda se prikopca na lap top i da se koristi kao navigacija na brodu? Na uredjaju su instalirane mape scg route pa me zanima da li bi one radile i na racunaru a da sam uredjaj bude kao gps prijemnik za racunar. Pitanje se pre svega odnosi na gospodina Peru ali pomoc od bilo koga ko se razume je dobro dosla...
--- Kraj citata ---
Na žalost ne,
USB port na Nuviju služi za upload karata na internu memoriju uređaja. Nuvi neće poslati informaciju o poziciji preko USB porta na računar.
Bakara:
A koje su nam free alternative za neke karte koje pokazuju gde je plovni put, koji kilometar i ostalo, a da su predvidjene za telefone?
vepar:
--- Citat: Pera GARMIN 29, 03, 2016, 07:52:25 pre podne ---
--- Citat: vepar 29, 03, 2016, 01:36:10 pre podne ---Zanima me da li bi Garmin nuvi 255w 4.3 inca GPS uredjaj mogaoda se prikopca na lap top i da se koristi kao navigacija na brodu? Na uredjaju su instalirane mape scg route pa me zanima da li bi one radile i na racunaru a da sam uredjaj bude kao gps prijemnik za racunar. Pitanje se pre svega odnosi na gospodina Peru ali pomoc od bilo koga ko se razume je dobro dosla...
--- Kraj citata ---
Na žalost ne,
USB port na Nuviju služi za upload karata na internu memoriju uređaja. Nuvi neće poslati informaciju o poziciji preko USB porta na računar.
--- Kraj citata ---
Steta...
Znaci ako hocu da koristim SCG rute mape na racunaru nema druge opcije nego da kupim garminov eksterni GPS prijemnik cca 100 eu i jos mape cca 100 eu?
LSI:
Ја имам Нуви 2495 и на њему СЦГ Рут и мапу Европе.
Приликом пловидбе јасно су на екрану означени средина и ширина пловног пута, лепо су и прецизно обележена места на којима су напери.
Виде се и топоними и називи места на обали.
То је већ прилична помоћ за нас аматере који не познајемо водене токове.
Ово је моје искуство из пловидбе Дунавом у региону Стари Сланкамен - мост код Бешке. Ако је тако и на осталим деловима, ко не плови ноћу и по магли, то је у већини случајева сасвим довољно.
Ја рекао и остао жив, а ви - како вам воља.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju