E, ovako treba... > Restauracije

Potreban savet oko sredjivanja camca od fiberglasa

(1/6) > >>

Barba:
E ovako, svuda sam gledao i raspitivao se ali slaba vajda. Planiam da radim korito ispod vodene linije. U pitanju je matora pasara koja pije vodu u kolicina koja odgoara njenim ispisnicima. Znaci oko 25 litara za sezonu izbacim napolje. Hempel za ove stare osmozicne rage preporucuje sledece:

Odmascivanje i Smirglanje
Popravka HEMPADUR Epoxy Fillerom 35250
2 sloja LIGHT Epoxy PRIMERA 4555
2 sloja HIGH PROTECT Epoxy PRIMERA 3565
1 sloj LIGHT Epoxy PRIMERA 4555
Antialgin

E sad to izadje dosta para. Zorka u ponudi ima Epoksi osnovni i Epoksi katran. Misljenja sam da bi bilo dobro,a ipak jeftinije to uraditi ovako:

Odmascivanje i Smirglanje
Popravka HEMPADUR Epoxy Fillerom 35250
2 sloja Epoksi osnovnog - Zorka
2 sloja Epoksi katrana - Zorka
1 sloj LIGHT Epoxy PRIMERA 4555
Hempel Antialgin

E sad ono sto je nepoznanica je da li ovaj epoksi osnovni i katran ima smisla nanositi na plastiku, jer u tehnickom listu pise da je za celik. JBG.
Hempelovi proizvodi su namenjeni celiku, fiberglasu, Sperploci, Aluminijumu.

I jos jedna bitna stvar, epoksi filer kosta 3500 (1L), znam da ima neka fora da se epoksi smola pomesa sa nekim djavolom aerosilom ili nekim mikrobaloncicima i da se dobije git. Gde to da kupim.

Aj pomazite ako znate, jer cu na kraju da uradim kako sam smislio pa ako ne valja bacicu ragu i sve u pm i idem na tavan da se obesim medj sunke...

Ajd uzdravlje,

PS. Da dodam. Zorka ima i PUR prajmer za poliuretanski lak. Mislim da mi to nece zavrsiti posao jer nece pruziti nikakvu posebnu zastitu. Cenim da je to za prosto farbanje camaca koji su u boljem stanju tj. nemaju problema sa osmozom.

giganova:
Nemoj da se besis nego skidaj sunke pa zovi upomoc :drinks:
Sacekacemo da Admiral iznese svoje misljenje,on je najiskusniji.....

SALE NB:
Zovni ti Slobu-Boskea. Na splavu iza sajma.
On ima i epoksi i filere, i što je najvažnije, čovek takođe gradi i popravlja čamce, tako da za svoj materijal zna kako ga je najbolje upotrebiti.

Admiral:
1. Skidaj sunke i hladi pivo. G i ja cemo da investiramo u pivo.
2. Pasara na obalu, pod uglom , busimo rupe i da se cedi, dok ne smazemo pola sunke
3. moramo da je ispipamo, ako je trula, jbg,
4. ako nije, radimo po Zorkinoj metodi, sa prethodnim tajnim premazom
5. vozis se oko 4godine pa opet isto
6. baba je baba

Barba:
Od oktobra je na suvom, jbg. Kako sada da znam da li je trula?

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju