E, ovako treba... > Yamaha

YAMAHA 25 ks 2t

<< < (3/17) > >>

njegos68:

--- Citat: mossi  22, 02, 2011, 13:26:11 posle podne ---Treba ti sporija elisa.  :sorry:
Ja sam sa elisom 11 išao 43km/h (-4 brzina Dunava) tj 39km/h
Ali možda je elisa u lošem stanju?
Ako možeš nabaviti novu 11-ku, probaj verovatno ćeš se iznenaditi da ćeš ići brže.  :)

:drinks:

P.S: I uspori malo..  nije to bilo do motorke. Najveći se talasi prave baš na 15-tak km/h.
U marinama, rukavcima, sidrištima brzina uplovljavanja je samo 6km/h.  :stop:

--- Kraj citata ---
    :drinks:  Mossi,hvala na odgovoru!   :smile:  prihvatam kritiku za brz prolazak pored čamaca..a ja sam mislio da bih brže išao sa 13-icom,nešto mi nije jasno baš....   :sorry:

mossi:
Čist je račun, crva nije ni bilo!  :new_russian:

Evo pojašnjenje:
Ja imam 4T Yamahu 25hp i sa sporijom elisom idem brže ili ajde isto pod istim opterećenjem.
Znači da bi ti sa mojom elisom išao brže od mene tj od sebe sad sa trenutnom elisom.  :)

Sasvim sam siguran po programima koji izračunavaju teoretsku brzinu pod opterećenjem, da tu brzinu nismo postigli, a samim tim ni maksimalne obrtaje koje taj motor ima. Obaranjem brzinskog broja elise, dižeš obrtaje prema maksimumu 5500, motor radi rasterećenije i veraovatno ide koji km/h brže!

Evo šta daje program (elisa,obrtaji, odnos u menjaču, koeficijent čamca):
12/5000/2,08/25 - 36km/h
A teoretski max bi bio
12/5500/2,08/25 - 40,6km/h
Sa povoznijim koritom ide i brže
12/5500/2,08/10 - 45km/h

Tako da teško da bi brža elisa tu pomogla, kad ti realno nemaš obrtaje ni za 12-ticu.

U tvom kao i mom slučaju pomaže samo jači motor 30/40 hp!  :dance:

:drinks: :friends:

njegos68:
    :drinks:     najbolje da ja to probam u praksi,pozajmim 11   i 13 pa da probam na vodi....

SALE NB:
Mossi , tvoja računica "pije vodu" samo ako njegos ne postiže maksimalni broj obrtaja sa ovom elisom.

Mislim da neki stariji modeli Yamahe iz '80-ih imaju WOT već na 4500 obrtaja.
Ako mu je WOT oko 5500, onda ovo što si napisao ima smisla. Treba ići na sporiju elisu.

mossi:
E taj podatak o 4500 rpm za 2t Yamahu nisam znao.  :sorry:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju