E, ovako treba... > Enterijer
Bojler na plin,topla voda ziva zgoda,zahvalna zenska posada
poljo:
Iko , ovo skuplje nego pola ladja koje mi imamo ,a da je dobro , dobro je !
deda:
Samo 2990 dolara......australijskih!!
http://www.eco-camper.com/component/virtuemart/category/8/portable-hot-water.html
IKA:
Deda i ovaj drugi je na plin
koliko shvatam, s onim plinskim bojlerom , što je deda stavio link treba samo pumpa za vodu koja će cirkulisati vodu iz rezervoara i vraćati je u rezervoar.Dakle kružni tok vodei ubrzano zagrevanje.
Druga varijanta je pumpom vući vodu iz reke i prolazom kroz bojler zagreva se i odlazi ka sudoperi ili tušu.
Još jedna varijanta je da se voda iz reke upumpava u neku vrstu rezervoara iz kog bi još jedna pumpa terala vodu kroz bojler.
U svakoj varijanti vrlo izvodivo i u sistemu hom made
ovo je izgleda još aktuelno
http://www.kupujemprodajem.com/gasni-protocni-bojler-VAILLANT-1174627-oglas.htm
deda:
Iko ovaj Zodi ima pumpu ali je na 6V!!
Portable Hot Shower
A popular shower with families and those wanting instant hot water and hot showers for their outdoor adventures.
Includes
• single burner system
• push button ignition
• 6 volt pump with debris screen
• watertight battery case (requires 4 "D" batteries)
• 4 Gallon hard case
HOGAR:
Pa dobro bre :lol:,da dam tolke pare da bi vuko vodu iz reke za sudoperu i tus,Iko,Iko, :lol:.Ja sam vec instalirao jaku preso pumpu da vuce iz reke u kazance,rezervoar za ribu i spoljni krmeni tus.Imam,u salonu ispod patosa,rezervoar za tehnicku vodu od 240l,predvidjen samo za slavinu-tus u kupatilcu,a u krmenom kokpitu,desno od ulaznih vrata,sudoperu sa noznom pumpom,od 50l pijace vode[verovatno cu dodati jos 50l].Na izlazu rezervoara tehnicke vode instalirana ista jaka preso pumpa,za kupatilo,jos sam u dilemi-pumpa u bojler i da li cu imati pritisak,dobar za tusiranje,ili cu morati jos jednu pumpu iz bojlera,prema slavini.E sad,logika nalaze da ne mora,pritisak mu dodje kao u kucnoj instalaciji,ali imam razna ubedjivanja sa strane,pa sam u dilemi.Jel ima neko, nesto slicno,na camcu,pa da me prosvetli :taunt:
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju