E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..

KLIRIT - PROIZVODNJA

<< < (6/6)

zoki novus:
u njegovom slucaju bolje da stavi klirit. ima mnogo stakala sa radijusom morao bi da se pravi kalup za svako bilo bi izuzetno skupo ne isplati se.

giganova:

--- Citat: Kapetan  08, 04, 2009, 21:47:58 posle podne ---gigo nov brod .... radi kaljeno staklo ... ja sam plastiku na deregliju ... al na nov brod samo kaljeno staklo

zoki jel moze preko tebe da se narucuje to staklo baci neke cene uslove i slicno ...

--- Kraj citata ---
Kap vec sam se raspitivao i nikako se neuklapam sa kaljenim staklom,krilit od 5mm ce zavrsiti posao samo da uspem pedantno da ga zalepim :dance:

Kapetan:

--- Citat: giganova  08, 04, 2009, 22:09:39 posle podne ---Kap vec sam se raspitivao i nikako se neuklapam sa kaljenim staklom,krilit od 5mm ce zavrsiti posao samo da uspem pedantno da ga zalepim :dance:

--- Kraj citata ---

da totalno sam zaboravio da imas radijus na staklu ... :sorry:

plastikman:
Pozdrav društvo,

Evo male pomoći oko klirita, kako, šta i gde...

Kako:
Klirit se termooblikuje na oko 70-80 stepeni, što znači da se svašta može napraviti u kućnoj radinosti... sa staklom to nije slučaj...
Klirit trpi ekstremno niske temperature, i u takvim uslovima ne može da pukne... sa staklom to nije slučaj...
Klirit se seče laserskim snopom, i sada u Beogradu ima sigurno preko 10 lasera (sečenje je oko 80 din po minutu)... što sa staklom nije slučaj...

Šta:
Klirit može da se polira ukoliko se ošteti...
Može da se na njega nanosi folija, da se gravira, postoji već u raznim nijansama i bojama...

Gde:
Firme koje prodaju klirit (poređano od najjeftinije do najskuplje):
Tuplex
Oracal Polikarbonati
Pro Sign
Galenika Klirit
Flexiglas Promet
Itd...

Bacite pogled na karakteristike klirita:
http://www.klirit.com/karakteristike-klirita/
Ima korisnih linkova i detalja...

djera1:
Imam sofersajbnu uradjenu od klirita na koju bih postavio brisac za staklo. Verujem da bi se klirit brzo ostetio pa me zanima da li bi neka folija mogla da ga zastiti od grebanja koje ce uzrokovati metlica brisaca.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju