E, ovako treba... > Radio stanice...

Nauticka Radio stanica + AIS Prijemnik (dodatno)

<< < (12/14) > >>

marko07:
A sto se tice AIS uredjaja kod nas, ima li toga da se nadje i koje su cene?
Bacih pogled na google ali nista pametno ne nadjoh.

zankiki:
Ako nećeš da budžiš i praviš (a ja sam napravio za oko 2€, mislim da i dan danas radi, poklonio sam drugaru sa sve laptopom i GPS recieverom kad sam prešao na raspberry), onda je ovo pravo rešenje:

https://www.tindie.com/products/astuder/daisy-ais-receiver/

zankiki:

--- Citat: Zex5x  07, 10, 2020, 19:09:15 posle podne ---Odlican profi uredjaj, radjen u dve verzije kao VHF i UHF.

Treba obratiti paznju da bude VHF, onda mogu da se programiraju brodski kanali.
Prilikom kupovine obavezno proveriti izlaznu snagu, da li uredjaj zaista daje onoliko snage kolko je deklarisan. I naravno razumljivost mikrofona.

Mnoge sluzbe koriste ovaj model Motorole, pokazao se veoma dobro.

--- Kraj citata ---

Kako proveriti izlaznu snagu?

vepar:
Ja kada sam kupovao moju motorolu od lika koji je radioamater, zaludjenik za radio stanice imao je ogromni uredjaj sa puno displeja i dugmica  ha ha ha na kome je namestio nesto i kada je emitovao sa moje radio stanice ispisivalo je snagu na tom uredjaju. 😂 on mi je i isprogramirao kanale koje sam hteo kao i funkcije ostalih dugmica. Nalazi se u nekoj ulicici iz Vrsacke. Siguran sam da i dalje trguje radio stanicama.

zankiki:
A koja ja tvoja? I kako da dodjem do tog lika?

Pošto mi je crkao Zonton, nešto razmišljam da kupim pravu radio stanicu, a sa druge strane i kinez mi je odlično završavao šta mi treba, ne moram vući kabel i antenu na krov, mogao sam ga zakačiti oko vrata pa izneti na obalu...

Ni sam nisam pametan šta da radim... Valjda dugo nisam ništa novo ugradio u brod pa me hvata kriza?  sajkaca

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju