NAUTIČKI E-SHOP > Tehno Metal - Busa2
PITURA BOJA ZA PLOVILA
deda:
Antirost je sredstvo za skidanje korozije!Ima ga dve vrste,prva koja mora posle nanosenja i reakcuje da se skine vodom i druga vrsta koja stvara i zastitni antikorozivni sloj!Korodirano mesto ismirglas , i cetkom naneses Antirost,sacekas neko vreme i vidis kako se stvara belicasta emulzija a korozija nestaje!Kada se dobro osusi mozes suvom krpom da predjes tretiranu povrsinu!
Za svaki slucaj evo i uputstva jedne firme koja se bavi proizvodnjom Antirosta!
Namena : Antirost je sredstvo koje je namenjeno za efikasno uklanjanje i neutralisanje korozije na predmetima od gvožđa i čelika putem fosfatiranja.
Način nanošenja : Zarđale metalne površine se očiste od masnoće, a deblje naslage rđe uklone čeličnom četkom. Zatim nanesemo Antirost četkom, sunđerom ili potapanjem predmeta. U zavisnosti od temperature vazduha, proces uklanjanja rđe Antirostom traje od 20 min. do 2 časa. U slučaju jako zarđalih površina postupak ponoviti. Pri radu koristiti gumene rukavice i zaštitne naočare. Ukoliko Antirost dođe u kontakt sa kožom ili očima, treba ih isprati sa dosta vode i blagim rastvorom sode bikarbone.
deda:
A ja se ubih objasnjavajuci!E sad necu da ti kazem nista za antialgin!Doduse ja to ne stavljam na camac! :taunt:
deda:
Dobro ajde!Nisam zlopamtilo! :taunt:
http://www.zorkacolor.com/img/products/antialgin.pdf
busa2:
gale , samo hempel ? zorka se toliko iskvarila : ja sam je naneo u tri tanka sloja onako kako i treba pre 2 god nakon 2meseca pocele da se hvataju alge na taj isti premaz.
hempel su neki retki slucajevi osporavali ali ja mislim da mozda nisu dobru pripremu odradili jer ljudi iz hempela prvo sto kazu je :morate se strogo pridrzavati svih parametara navedenih u uputsvu.
medjutim i taj hempel je mislim maksimum zastita godinu dana a posle i tu pocinje polako ,mozda sporije i manje ali raste ta travuljaga.i jos jedno sto se manje vozi brod vise ima algi.
busa2:
sve vrste epoksija bice pakovane u kanticama 2,5 kg baze i 1/2 kg ucvrscivac sto je jednako 3kg x navedena cena po kilogramu . ili po porudzbini kanta 20kg +ucvrscivac
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju