Opšta...Tu smo... > Stigao sam !!!
Farbanje plovila
color professionals:
eni blue sve ok :drinks:
sLLayer , pa moram i ja od necheg da zivim :lol:
color professionals:
od radionice i prodavnice do uranjanja u vodu ...dug put...a pochinje odmashcivanjem kutije, lima, cevi..njihovom radionichkom zashtitom, varenjem...farbanjem..
anketa bi mogla da bude postavljena na pitanje : chime odmashcujete celicni lim? :)
da vas ne muchim, sigurno ste koristili razne stvari. jedini ispravan je najobichniji uljani razredjivach jer rastvara vezivo na zamascenom limu ili kutiji...nitro samo zbrchka...o etil acetatima i ostalim chudima necemo...to ume i samo od sebe da se zapali..
odradii ste jedan deo , zavarili, malo obrusili..sledeci korak u radionici je shop primer. antikorozivni premaz koji trpi sechenje i ponovno varenje . na njega ide svaki sledeci ozbiljan prajmer..a odatle..neka mashta radi svashta
SALE NB:
Znači, kod izrade metalnog čamca, prvo čišćenje i odmašćivanje metala, nakon varenja, lagano brušenje varova i shop prajmer. Koji shop prajmer preporučuješ?
Ako se radi sa epoksi osnovnom,(feropox), taj shop prajmer ide pre ili posle?
mossi:
Hvala za svet da je prilikom farbanja kompresorom bilo više raredjivača, to mi je ulilo poverenje u Hempel. :)
Znači mi zahebali stvar.. :diablo:
Antialgin za aluminijum NIJE na bazi BAKRA!
Ali je sve to divota za pluća.
Sve u svemu: Visoki pritisak /autopranoica/, sitne dorade šmirglom do prajmera.
I nova 2/3 sloja antialgina VALJKOM!
Ako sam dobro skontao!
:good:
Hvala! :drinks: :friends:
color professionals:
feropoks je pravi prajmer, ide na pomalo zardjao lim , tachkasto zardjao i sl, ne voli bash sjajne peskarene povrshine kao npr Cinkopoks. shop prajmer je radionicki premaz koji se nanese u tankom sloju na deo koji si odradio i mozesh ga tako zashtititi od korozije do 6 meseci u radnji ili napolju, omogucava korekcije i nastavak radova varenjem sechenjem i sl. Feropox moze `ladno na shop prajmer, kompatibilni su. spolja na feropox ide epoksi katran i antifauling za deo do gaza a iznad gaza sistem za poliuretan zavrshi. mozesh uzeti bilo chiji shop prajmer, pazi samo da ga ne permutuju u wash primer jer je razlika doope i oko. Mislim da je zorkin najjeftiniji ali ide samo u kanatama, tzzv industrijskom pakovanju. josh da mi neko pokaze industriju Srbije...tugo moja..
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju