E, ovako treba... > Tehnike i saveti...

Elise - još jednom :)

<< < (5/14) > >>

mossi:
Mali nesporazum.  :lula:

:drinks:

zorter:
Sve u redu, Razjasnili smo, da ne bude zabune.

:good: :drinks: :drinks:

SALE NB:

--- Citat: maverick  04, 02, 2011, 17:51:24 posle podne ---motor je novi elisa je nova...tako da s tim nema problema...a moze pojasnjenje 10x15...da li je to 15 picha

--- Kraj citata ---

Pošto su ova dvojica zakomplikovali za medalju  :lol:, da uprostim stvar.
10 je promer elise u inčima, a 15 jeste pitch (ili korak)
Tvoja postojeća elisa ima pitch 12,5, sa povećanjem na 15 bi trebao da dobiješ 8-10km/h.

Darkobp:
Ajd onda jedno i ja pitanje da postavim

Elisa koja je dosla prilikom kupovine novog Mercuri-ja 5ks je 8x8 i na mojoj pasari nije imala snage da predje otprilike 4000 o/min a nekoj krstarecoj brzini oko 3500 o/m mi je potrosnja bila tacno oko 1l
Promenuo sam elisu i uzeo "sporiju" 7x8 i sa njom mogu postici otprilke 5000 o/min al mi je su mi se zato sad na nekoj krstarecoj vozim na 4000-4500 o/min i odmah mi je potrosnja skocila za 30%

Po motoru se nije osecalo ni da se davio i gusio ni sa tom starom elisom samo je bio dosta tromiji

Sta je tu pametnije,skojom voziti???

Jel ovo sad ispada smesno kad neko pravi ustedu od 0.3l /h  :lol:

SALE NB:
Darko, sve si sam rekao.
Razliku između sporije i brže elise ćeš najlakše shvatiti ako je sebi predstaviš kao menjač u autu.
Ako voziš u 3. brzini, imaćeš dosta snage i bolje ubrzanje, ali možeš postići npr. 100km/h max. i trošiš dosta goriva.
Ako voziš u 4. brzini, imaćeš manje snage, lošija ubrzanja, ali ćeš moći postići veću brzinu, i manje ćeš trošiti.
Naravno, ako opterećenje postane preveliko, tvoj motor neće moći razviti max. obrtaje (kao na nekom usponu), i od veće max. brzine neće biti ništa, ali manje ćeš trošiti.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju