E, ovako treba... > Tehnike i saveti...

Elise - još jednom :)

<< < (3/14) > >>

mossi:

--- Citat: maverick  04, 02, 2011, 14:14:13 posle podne ---imam osjecaj da motor prebrzo dostigne max broj okretaja ....
--- Kraj citata ---

he he
pa što ne kaže odmah, motor ti je otišao u blokadu zato što je dostigao max broj obrtaja.
Definitivno brža elisa.

:)

SALE NB:
mossi, ne može elisa da udari na max. obrtaje bukvalno na pola snage motora, to je tačno, ali ako je motor predviđen da vrti do 6000 obrtaja, on može na npr. 5300 obrtaja dovesti elisu na obrtaje gde počinje izražena kavitacija oko elise, što rezultira ovim što maverick opisuje:
Motor diže obrtaje ali nema daljnjeg ubrzanja. Razlog može da bude i pohabana ili pokrivljena elisa, koja se ponaša se kao loša lamela.
Ali čak i savršeno ispravna elisa sa premalim korakom može izazvati isti efekat- naročito alu elisa! Zato ljudi i kupuju SST! :)

mossi:
Sve sam ja to napisao u prvom postu.  :)
U onom delu VIŠAK SNAGE!

Ovde je problem BLOKADA.
Motor vrti svoj maksimum broja obrtaja na 80% gasa, pa i elise.
Kad stavi elisu sa većim korakom, motor će vrteti na punom gasu i sve će biti OK.  :good:

---------------------

Inače da blokade NEMA, ta elisa bi se vrtela i brže, ako je čamac lagan!
To je samo zaštita motora! hebiga, otišli obrtaji u crveno!  :dance1:

maverick:
motor je novi elisa je nova...tako da s tim nema problema...a moze pojasnjenje 10x15...da li je to 15 picha

zorter:
Ne !!! :nono:

To je u inch-ima. Jedan pitch (korak) je 15" a to je 15x25,4=381mm

Korak, (jedan okret te elise), potisne "vodeni tunel" precnika 25,4cm a duzine 38,1cm.
Ako je to dovoljno snage za velicinu ladje, znaci da ce se ladja pomeriti u odnosu na prethodni polozaj za 38,1cm (u jednom smeru / napred ili nazad).

Nadam se da sam bio jasan !

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju