Nautika opšta... > Navigacija
Programi za Navigaciju .... MaxSea, Fugawi , OpenCPN
espresso:
--- Citat: Kapetan 18, 04, 2011, 13:16:09 posle podne ---beogradac ja sam prebacio office u marinu shark tako da kad asi na vodi zovi :) evo i sada radim sa ladje :)
--- Kraj citata ---
e to bas i nije lepo da se tako ponasas prema kolegama sa foruma :nono: :nono: :nono:
:diablo: :diablo: :diablo: :shout: :shout: :shout: :skull: :skull: :skull: :shout: :shout: :shout:
Kapetan:
"nikako je " .... pocrneo sam od sunca ko da sam deset dana bio na moru :( duva neki vetric nit je za jedrenje a taman zeza pecanje ... i tako .... :lol: :lol: :lol:
BEOGRADAC:
--- Citat: Kapetan 18, 04, 2011, 13:16:09 posle podne ---beogradac ja sam prebacio office u marinu shark tako da kad asi na vodi zovi :) evo i sada radim sa ladje :)
--- Kraj citata ---
zanima me i ta marina, svraticu obavezno, a bas smo u komsiluku... za koji dan i moj office je na vodi :tenk:
Kapetan:
testirali smo upored Garmin 520s i MaxSea na prelasku jadrana....
daju identicne rezultate ...
Prednosti :
Garminova prednost je sto je to kompaktan sistem i vodotporan
Max Sea daje nesto malo vise mogucnosti i vise karata, sto mozda i nije prednost ako ne nameravate da oplovite svet
Max Sea moze sam da upravlja autopilotom
Mane :
Karte nemaju veze sa realnim stanjem .... Luka u Bariju je na obe karte ucrtana sa stanjem pre recimo 10 godina , sada postoje dodatni pontoni ali nijedna karta to nije prikazala tako da je ulazak u luku bio donekle komplikovan , naravno uz radio stanicu i mahanje rukama nasli smo gde trebamo da se vezemo (muring) ...
Max Sea je mogao da da doatne informacije "peljarskog" tipa, garmin nema takvu mogucnost :(
sve u svemu cena odlucuje kao i u svemu ...
Pera GARMIN:
Kap'
jeste li tesirali "auto guidnace" - rutiranje na Garminu?
od kada je kartica? nove verzije g2 Vision kartica imaju dosta ispravki na Jadranu...
I Garmin može da upravlja auto pilotom preko NMEA0183 porta...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju