E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..

VARMIG 230 Supermig

<< < (4/7) > >>

maverick:
problem je slijedece prirode, zelim camac kao sto okacih u predstavljanju ali sa nekim bitnim izmjenama u obliku korita koje majstori u mojoj okolini nece odraditi jer im je komplicirano i nije sablonski kako su oni navikli....znaci meni ne preostaje nista drugo nego sam po svojoj zelji...no medjutim nisam u mogucnosti kupiti aparat od par tisuca eura jer se ne mislim tim baviti niti imam vremena...jbg nadam se da me razumijete

njegos68:
Kempi,šta misliš o ovom aparatu,njegove karakteristike,odnos cijene i kvaliteta,imaju distributera u niskoj banji.. Kempomat 2500 cena: 1.520 € + PDV
Napon napajanja: monofazni, 50/60Hz, trofazni
Nazivna snaga: %ED 9,2kVA/30%, 60%ED 5,9kVA, 100%ED 4,0kVA
Intermitenca: %ED 250A/26V/30%, 60%ED 180A/23V, 100%ED 140A/21V
Opseg regulacije : 40A/14V-250A/26V
Stepen regulacije: 10 stepeni
Napon otvorenog strujnog kola: 35V
Stepen iskorišćenja: 75%/250A/26V
Faktor snage: 0,95/250A/26V
Brzina žice-kontinualna reg.: 0-18 (25)m/min.
D žice: čelik, ugljen./nerđajući: 0,6-1,2mm
Punjena žica: 0,8-1,2mm
Aluminijum: 1,0-1‚2mm
Dimenzije DxŠxV: 930x440x860mm
Masa: 80kg

mossi:
Maverick/Retfala ma nisam ni mislio da Ach pravi, nego da dodjete na pivo!  :) :lol:
A onda od Acha malo krade znanja.  :)

:drinks:

kemppi:
@maverick

Sad razumem,najbolje da ostanes na tom Varmigu sto imas i ne ulazes pare u nove aparate,jer kod profi mig aparata imas stelovanje curenja gasa pre i posle zavarivanja;jacinu struje  pre,u toku i zavrsetak vara;obgorevanje,pulsiranje...To jeftini aparati nemaju,nesto od toga dobri serviseri mogu da ugrade tj.da ti zamene regulacionu plocu na dodavacu,ali i ona kosta,pa se ne isplati,a uz to je taj aparat slab jer mu je intermitenca 100% na 130A,a max radni napon 25.5V,a da bi sa zicom 1,2mm zavarivao u mlazu potrebno je min. 24V.tako da je na granici.
Eto,sa njim mozes da varis Aluminijum ako stavis,kao sto rekoh teflonski buzir i 4 zupcasto spregnuta valjka,sa poluokruglim kanalima,varovi ce biti malo grubi,pokusaj da treniras,kod aluminijuma uvek guraj pistolj,jako je bitan ugao pistolja tj. moras da kontrolises zavarivacko kupatilo,jer var mora lepo da se slaze,ne sme da kovitla rastop,vec lepo da se slaze,gasovi moraju da izadju napolje,ovako bi trebalo da ti izgleda var(ovo je ugaoni spoj,lim debljine 2mm):

Ima samo jedna pucna,sa desne strane na pocetku vara,to se desava pri paljenju luka,a kasnije(u toku zavarivanja) ne sma da bude nikakvog prstanja,milimetar sa strane oko samog vara mora da se poznaje beli trag a to znaci da je izvrseno katodno ciscenje,sto je preduslov za dobru penetraciju.

kemppi:
@njegos68
Moras prvo reci za koju namenu je taj aparat,jer prema poslu biras alat.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju