Nautika opšta... > Iskustva sa vode
Nesrece na vodi
Gorio:
Ljudi i prijatelji,zamolio bih vas da nelupetate gluposti oko tragedije u subotu uvece.Jer sam ja jedan od tih ljudi koji su spasli osmoro ljudi,mojih drugova koje poprilicno poznajem.Tako da novine malo sve preuvelicaju.
SALE NB:
Gorio, daj info iz prve ruke. Da se ne bakćemo sa dezinformacijama.
HUMMER:
Mene cudi da nema vise ovakvih nezgoda kakvih se sve ljudi pojavilo na vodi, svi misle nema opasnosti na vodi a kad se ovako nesto desi onda dizu frku...
deda:
--- Citat: Gorio 31, 03, 2009, 17:38:31 posle podne ---Ljudi i prijatelji,zamolio bih vas da nelupetate gluposti oko tragedije u subotu uvece.Jer sam ja jedan od tih ljudi koji su spasli osmoro ljudi,mojih drugova koje poprilicno poznajem.Tako da novine malo sve preuvelicaju.
--- Kraj citata ---
Pustimo coveka da kaze,ako hoce,sta zna.
Gorio:
Pa ovako prijatelji.Nadam se da niko od vas nije novinar pa da ovo zloupotrebi,nebi bilo u redu.
Posto se svake subote sakuoljamo u nasem klubu,tako smo sa sreca bili i ove kobne subote.Ti ljudi koji su bili u camcu sam ih ja vecinu poznavao dobro,ako se mozda secate to su oni sto su celo prosle leto kampovali na plazi malo iznad 1175 km.Oko 19:30 komsinica dotrcava sa cerkom i vice ljudi neko vice upomoc,mi nismo culi jer je svirao radio.Odma za njo m je dosao pas od mog drugara koji je bio mokar,odma sam znao ko je nastradao.Malo prenego sto je komsinica dosla videli smo dva broda kako se mimoilase,brod koji je isao uzvodno je prosao a brod koji je isao nizvodno je okrenuo brod ka uzvodno i trazio nesto sa reflektorima.Pre okreta se cule sirene.Ugasili smo muziku i culi kako neko zapomaze,istog trenutka smo uleteli u jedan camac,koji je na svu srecu taj dan spusten u vodu i na njemu je bio motor.Komsija pored koji se navodi u novinama Esad Lutvica je takodje posao prema zvuku ljudi.Njih sedmoro je spaseno sa tim camcem,a osmi je bio kod komsije u camcu i odvezao ga je do restorana reke na setalistu.Decko je izleteo iz camca i usao u kafanu da se zgreje,posle je prebacen u Zemunsku bolnicu.Ostalih sedmoro smo mi zbrinuli i ugrejeli.
Inace oni su videli da ide brod koji je isao uzvodno,njega su propustili i prosli iza njega.A brod koji je isao nizvodno nisu ni videli,u poslednjem trenutku ga vide ali kasno,tad je i zatrubeo kad ih je vec zgazio.Njih troje je ostalo u camcu koji je bio ispod broda,a ostali su iskocili i odupirali se brodu koji ih podvlaci pod njega.Camac je sa njih troje u njemu isplivao pored broda,i oni su i dalje bili u njemu.Kazu da su se odgurivali o dno broda da bi dosli do povrsine.Ubrzo se moj drugar skinuo go i sve ih privukao camcu,ali jos jednog nije mogao da nadje.Znali su odma da fali.
Posle na obali je dosla policija ,hitna pomoc,novinari koji su bili veoma bezosecajni,istrazni sudija,Kapetan Nebojsa iz kapetanije,interventne jedinice,ma svi zivi.I tako se sve to odigralo.
Molio bi da ovo niko ne iznosi u javnost,jer ce opet pricati gluposti.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju