Nautika opšta... > Zakoni i Propisi

POLAGANJE ZA UMČ

<< < (35/36) > >>

LSI:

--- Citat: zankiki  25, 08, 2015, 08:21:46 pre podne ---Ti se spremi za ispit kao da je jako rigorozan, jer to što naučiš će ti možda nekad i zatrebati na vodi. Ja sam tako uradio, i jako je dobro znati neke stvari.

A lekarski, ko lekarski, ako nisi slep ili na izdisaju - proći ćeš.

--- Kraj citata ---

Додао бих на Занкикијев коментар и следеће:

Свакако прочитајте скрипту коју обично купите у капетанији али имате је и овде на форуму скенирану, ако се не варам. Треба то упамтити, ради сопствене сигурности и сигурности оних које ћете возити.

А што се тиче потврде о пливању - ако испливате из базена сами, сигурно ћете је добити, не брините.

Срећно!

mornar.pocetnik:
Hvala na odgovorima i sugestijama, svakako se nadam uspesnom polaganju, samo da skupim hrabrost da izadjem na ispit. Procitao sam onu hrvatsku skriptu, "skripta za brodicu", a posle sam tek nasao i skinuo ovu nasu sto je potpisana od strane svuda pominjanog, a vec penzionisanog kapetana iz SD  cap

Nalazim sve to veoma zanimljivim, zato mi ni nije tesko da sve dobro proucim, a i taj prirucnik sam sinoc procitao, sto kazu ono, u jednom dahu.  55555

zankiki:
Imam ja kući 2 neka priručnika, u pdf formatu, ako treba pošaljite mail na pp pa ću poslati.

mornar.pocetnik:
Upravo sam cuo u Novosadskim razglednicama da kapetanija u Apatinu u subotu, 19.11. organizuje polaganje za upravljaca motornog camca A i B kategorije. Da li je neko upucen u ovo novo kategorisanje i ima li svezih informacija vezano za polaganje? Dugo mi je da cekam do ponedeljka da pozovem kapetaniju :)

Drivee:
Pozdrav,

Prvo da se zahvalim Bakari na detaljnijoj informaciji oko samog polaganja i pitanja. Ako je jos neko prosao ovo u zadnjih par meseci, bio bih zhvalan. Ja sam skinuo pdf verziju na ovom forumu, mislim da se zove upravljac motornog camca. E sad, ako moze da mi kaze sta generalno treba da ucim tu. Naravno da cu procitati sve ali na sta treba da se skoncentrisem.
Za sada: bezbednost, davanje pomoci coveku koji se davi, obilazenje, mimolazenje..

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju