Nautika opšta... > Zakoni i Propisi
POLAGANJE ZA UMČ
CanonFanSrb:
Ja juce bio u bg kapetaniji. Kupio knjizicu neku, kosta 1000 dinara.. u elek. Formatu nemam :-)
Kapetan:
--- Citat: CanonFanSrb 31, 07, 2014, 13:31:18 posle podne ---Ja juce bio u bg kapetaniji. Kupio knjizicu neku, kosta 1000 dinara.. u elek. Formatu nemam :-)
--- Kraj citata ---
ima negde na sajtu u el formatu !
Bakara:
Da li je neko skoro polagao? Kako stoje stvari od nove godine? Ja nazvao kapetaniju Beograd, oni kazu najbolje dodji uzmi sve obrasce sa racunima i instrukcijama, i pomenu mi zdravstveno uverenje, uverenje da sam plivac... :D
Bakara:
E da odgovorim na svoje pitanje, jer verovatno imam najsvezije informacije posto sam danas polagao a i polozio :-)
Znaci potrebno je sledeće:
- lekarsko uverenje(treba naglasiti da je za UMČ) 2600din privatno, Novi Beograd u pitanju.
- Potvrda o znanju plivanja, plivao sam na Tasmajdanu, cena 1200din
- dve fotografije 30x35mm
- 4 uplatnice, takse i troškovi polaganja, sve ukupno oko 7000 din
- prijava za polaganje, uzima se u lučkoj kapetaniji i na njoj su sve ove informacije sa brojevima računa i cenama.
- Dve kopije iščitane lične karte
Samo polaganje je bilo prosečno, bilo je raznih pitanja mada je tema najviše bila naglašena na ključnim stvarima koje utiču na bezbednost na vodi i učestvovanje u rečnom saobraćaju. Obavezno uzeti knjigu pre polaganja,jer neki koji su došli nisu ni znali za knjigu a sva pitanja su odatle.
LSI:
Браво, Бакара! Честитам!
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju