Nautika opšta... > Zakoni i Propisi

POLAGANJE ZA UMČ

<< < (28/36) > >>

Duka:
Imam par pitanja koja se odnose na polaganje za RMČ ali pretpostavljam da je slično kao i za UMČ pa neću da otvaram novu temu.

Elem, hoću da polažem za RMČ a ne UMČ iz razloga koje neću da navodim jer su nebitni za temu, otišao sam u kapetaniju da se informišem i 'ljubazni gospodin' (onaj nadrdani što se stalno dere na one nesretne žene) mi je samo ćušnuo papir za prijavu u ruke, rekao da platim i da dođem da polažem. Naravno što se literature i obuke mi je rekao da se sam snalazim, najbolje u nekom nautičkom klubu, pa sam tu došao da pitam vas. Ne znam da li je isto kao za UMČ, ovde piše da se polaže sledeće:
- opšti deo - koga, čega, šta?
- poznavanje motora - na šta se ovde misli?
- praktični ispit - šta je na praktičnom ispitu kad nema obuke!?
-plovidbeni propisi, plovni objekti, prva pomoć, osnovi navigacije - ovo sve znam

Može li neko da mi kaže nešto više o ovome?

STG:
1.Opsti deo,kao i poslednja stavka,plovidbeni propisi,osnovi navigacije...+mozda deo onoga zbog cega to polazes,a sto ostaje enigma.
2.Koji motori,cega ima na njima,kako funkcionisu...Sta mislis da ce te neko pitati?
3.Prakticni ispiti obicno sadrze sve one momente za koje ti polazes,dakle kao RMC rukovanje MC...

Zoran:
     Kad naletis na takvog nadrdanog.Izderi se na njega,pa svrati do njegovog sefa pa se i na
njega izderi.Ne mislis valjda da cemo se ni drati na njega.

Duka:

--- Citat: Zoran  01, 07, 2013, 20:36:00 posle podne ---     Kad naletis na takvog nadrdanog.Izderi se na njega,pa svrati do njegovog sefa pa se i na
njega izderi.Ne mislis valjda da cemo se ni drati na njega.

--- Kraj citata ---
Dernjao se na koleginice (to se inače zove mobing), da se na mene izdrao dobio bi besplatan obilazak urgentnog centra.

zeks73:
drugari, hteo bi da polazem za umc, pa me interesuje jel se jos polaze po starom zakonu, i gde je najbolje da idem. ja sam iz jakova ali nije mi bitno gde da polazem. pozdrav.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju