E, ovako treba... > Radio stanice...

RUCNA NAUTICKA RADIO STANICA

<< < (90/109) > >>

kiza_bb:
Pozdrav svima,

imam jedno pitanje za poznavaoce materije. Vecina rucnih radio amaetskih stanica ima sirok opseg na prijemu i mogu se slusati i nauticke frekvencije.
Medjutim, da li ima neka rucna stanica koja pokriva u predaji i amaterski opseg od VHF 144.000 do 146.000 i UHF 430 - 450 MHz, ali i nauticki VHF opseg je od 156.000 do 174.000.

Veliko hvala na odgovoru.

Pozz,
Z

Kapetan:
dobro dosao ,
mnogo pominjanji ZONTON 999 pokriva i to sto ti treba,  a ide od 136 do 174Mhz

kiza_bb:
Bolje vas nasao. :)

Hvala na odgovoru. Ja imam Yaesu FT60E, ali ona ne moze da emituje na nautickim frekvencijama, iako ima prijem. To me prilicno nervira. Ne idem tako cesto na reku, ponekad sa prijateljima i onda mozes da cujes komunikaciju, a ne mozes da se javis...   rolleye.... zato pitam. Osim kineza, protiv cega nemam nista protiv, ima li jos neka?   

elektricar:
pozdrav sto se tice vase stanice yaesu ft60 moze i ona da emituje a ne samo da slusa na  nautickim frekvencijama samo sto je vasa zakljucana predaja samo na radioamaterskom opsegu tako da se to moze otkljucati da radi u celom opsegu

kiza_bb:
Predpostavio sam da je tako nesto u pitanju, jer nije logicno da takva stanica ne emituje na nautickom opsegu :). Da li ona moze da se programira i da radi na PMR kanalima? Trebalo bi da da?

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju