E, ovako treba... > Radio stanice...

RUCNA NAUTICKA RADIO STANICA

<< < (83/109) > >>

srsa:

--- Citat: LSI  09, 06, 2012, 20:02:52 posle podne ---Jako ovo sunce junsko.
Hogare i Srso, odmah da ste stavili šešire na glave i pazite u kojoj temi šta pišete! Ako ovako nastavite mogao bih vaše ladje da ofarbam u rezedo boju.

--- Kraj citata ---

ЛАЗО   llll  llll  llll  oops  oops  oops  oops  flasica  flasica  flasica

Kapetan:

--- Citat: Terca  08, 06, 2012, 11:53:17 pre podne ---Kod električara imas Wouxun, ali je to dual bander i zato je skuplji (oko120e) a drugi opseg ti ne treba.

Zato lepo ti tvoj zontorn 999g, isprogramiraj baš onako kako si opisao i izbaci iz scan liste sve osim 16 i 88 kanala (pretpostavljam da ti je to namera), a 16 namestiš kao prioritetni. Tada sekvencijalno skeniranje samo ta dva kanala traje manje od sekunde, i uvek cuješ gde ima saobraćaja.
Komanda na tastaturi da to pokreneš je A-5 (func-scan).

Ostale kanale snimiš na zgodno mesto tako da tastaturom biras 10 za deseti kanal, 72 za sedamdeset drugi itd.

Mogu da pomognem da ti ubacim takav fajl u stanicu, traje 7 sekundi, a već smo radili nekim drugarima.
Ako imas 999 bez G, onda moramo zamoliti električara da nam posalje SW za programiranje, ili bar da nam kaže originalni naziv stanice.

--- Kraj citata ---

terca u pitanju je 999 i ima samo 16 kanala nisam bas siguran da li moze da iam sve kanale a nema ni dual band...

LSI:

--- Citat: Kapetan  10, 06, 2012, 19:32:35 posle podne ---
...
terca u pitanju je 999 i ima samo 16 kanala nisam bas siguran da li moze da iam sve kanale a nema ni dual band...

--- Kraj citata ---

Kapetane, na našim 999-kama nema dual banda ali kada sam radio memorisanje video sam da je moguće upisati 128 frekvencija (ako se dobro sećam).
Uneo sam nekoliko različitih frekvencija koje se koriste u komunikaciji sa kapetanijama u raznim državama (iako će meni verovatno biti dovoljne frekvenicje na kojima rade ove naše), obavezni 16 i nama dragi 88. Ubacio sam i frekvenciju na kojoj čujem taksiste i ostaloje još mnogo slobodnih mesta.

Nisam stigao ali pokušaću da vidim kako se neke od tih memorisanih frekvencija mogu postaviti na "brzo biranje" pomoću numeričke tastature. Verujem da i to može na našim stanicama.

Kapetan:
ajde daj info ja sam uspeo samo onih 16 na rotaciju da dodam ...

LSI:

--- Citat: Kapetan  11, 06, 2012, 11:25:04 pre podne ---ajde daj info ja sam uspeo samo onih 16 na rotaciju da dodam ...

--- Kraj citata ---

Kad se vratim iz Slovenije i uzmem stanicu u ruke.
Ovako, napamet (to mi nikad nije bila jača strana) -ne sećam se.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju