E, ovako treba... > Radio stanice...
RUCNA NAUTICKA RADIO STANICA
YU1TTN:
Stigle su nove VHF antene sa SMA konektorom koje možete koristiti na svim vrstama kineskih stanica - Zonton, Wouxun, Puxing, Anytone ...
Poboljšajte prijem i izlaznu snagu profesionalnim antenama firme Antenex iz USA
Tu nema nikakvog pojačivača, već su sa tim antenama prijem i predaja poboljšani, jer su uštelovane za određene delove opsega.
Sve najbolje! :tenk:
Hvala svima na dosadašnjem poverenju!
Filip YU1TTN - filiphr@gmail.com - 065 463 000 4
YU1TTN:
Možda ja nisam bio dovoljno jasan. Većina antena (za ručne stanice) se pravi za neki širi opseg, npr 137-174MHz (iz raznoraznih praktičnih razloga) i naravno radiće na tom opsegu ali kako to je druga stvar :)
Ove antene su uštelovane za opseg koji je vama potreban a to je marine band i za nijansu će raditi bolje od ostalih. Takođe napominjem da su izuzetno dobro izrađene i dosta su izdržljive.
73,
Filip YU1TTN
elektricar:
da pojasnim , kad je antena sirako pojasna radi na opseg od 136 do 174 podjednako dobro ona na ustrb toga da bi imala u celom opsegu dobar SWR to jest da se ne vraca izracena snaga nazad u stanicu nego sve sto se emituje naprimer 5Wati snage u antenu da toliko izadje .
e sad na ustrb toga sto je antena sirokopojasna nema pojacanje veca je 0db ili manje od nule
a antena podesena za odredjenu frekvencu je ustimana i izvucen je maksimum iz nje naprimer 2 ili 3db maximalno za pendrak ili gumene male rucne antenice sto se na rucnoj stanici za rad iz ruke ne primeti toliko , ali ako imate kucnu stanicu pa na njoj stavis krovnu antenu sa 0 NULA pojacanje imaces "domet" recimo ga sa snagom od 25Wati 20Km a stavis neku antenu koja ima pojacanje3 od 10db ti ces sa istom snagom da imas domet i preko 50Km
mislim da sam bio malo jasniji
Terca:
@YU1TTN: koliko sam razumeo, ti nudiš uskopojasne antene. Molim te za model(e) i/ili tehničke karakteristike.
@Dule: šta je "dugme za 16 kanal"?
YU1TTN:
@Terca, tako je. Firma Antenex ima taj jedan model (te nema konkretne oznake) ali u različitim varijantama za opsege 118-127, 127-136... 150-162, 155-164.. itd..; i sa konektorima BNC, TNC, SMA... :good:
Sliku antene sa BNC konektorom imate na prethodnoj stranici.
Sve što Vas interesuje možete da pitate i na telefon 065 463 000 4 :dance1:
Mobilne antene trenutno nemam, poručene su i trebalo bi da stignu ovog vikenda.
Ako se ne varam 16 kanal je međunarodni emergency tj distress kanal, te na nekim (marine) stanicama postoji zasebno dugme koje automatski prebacuje rad na pomenuti kanal kako bi dozivanje pomoći bilo brže i jednostavnije. Ako sam pogrešio nek me neko ispravi :smile:
:tenk:
73,
Filip YU1TTN
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju